Στο εδώλιο ο Λιακουνάκος κι άλλοι 16 για τα εξοπλιστικά

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

LIAKOYNAKOS-2

Στο εδώλιο παραπέμπονται ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και άλλοι 16 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο στρατό ξηράς.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι σχετίζονται με την επίμαχη σύμβαση για το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Sonak, η προμήθεια του οποίου, σύμφωνα με την κατηγορία, ανήλθε σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, με σημαντική ζημία για το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου έλαβε ως προκαταβολή το ποσό των 34,4 εκατ. ευρώ, αν και το επίμαχο σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, σε χρόνο δηλαδή πριν από την υπογραφή της σύμβασης.

Εκτός από τον επιχειρηματία, που μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη για απιστία τους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο, και για απλή συνέργεια τον πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, αλλά και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s