Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των καναλιών κατά του διαγωνισμού για τις άδειες

Απόφαση

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

MME - KANALIA

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και «Ε», που είχαν προσφύγει ενάντια στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπενθυμίζεται πως το ΣτΕ είχε ήδη απορρίψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega. Εκκρεμούν οι αιτήσεις του Ant1 και του Σκάι.

Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τριών τηλεοπτικών σταθμών είχαν συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών στις 30 Ιουνίου 2016 και αφορούσαν τη διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η καθεμία, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

Τη Δευτέρα δημοσιεύθηκε και το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης για την αίτηση του Mega. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το ΣτΕ, στην απόφασή του έκρινε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, η προσβαλλόμενη υπ’ αριθμ. 7984/2016 απόφαση των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών, με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για καθεμία από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)», είναι προγενέστερη της προκήρυξης του διαγωνισμού (δηλαδή είναι εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας).

Οπότε, σύμφωνα με το Ν. 3886/2010, η αίτηση του Mega Channel δεν έχει τον χαρακτήρα ασφαλιστικών μέτρων, αλλά τον χαρακτήρα αίτησης αναστολής (Π.Δ. 18/1989).

Σύμφωνα με το ΣτΕ, η αίτηση του Mega Channel, ως αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι απορριπτέα ως αβάσιμη, αλλά και ως αίτηση αναστολής είναι και πάλι απορριπτέα, καθώς από την επίμαχη υπουργική απόφαση δεν προκαλείται στον τηλεοπτικό σταθμό «βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη», αλλά «ούτε στοιχειοθετούνται οι εξαιρετικοί εκείνοι λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν» τη χορήγηση της αναστολής και έτσι επέστρεψε στο κανάλι το παράβολο που είχε καταθέσει για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 33.233,34 ευρώ.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s