Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη για την υπόθεση Siemens – Κίνδυνος παραγραφής

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

SIEMENS-2

Δέκα χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση Siemens, η μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος, οδήγησε στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης, με τον κίνδυνο της παραγραφής των αδικημάτων να ελλοχεύει.

Η υπόθεση αφορά στην προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, με 64 κατηγορούμενους να έχουν παραπεμφθεί.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας της κλήσης και του παραπεμπτικού βουλεύματος των Γερμανών κατηγορουμένων και του Γαλλοεβλετού Ζ. Κ. Οσβαλντ. Η ακυρότητα -με βάση την κρίση των δικαστών- σχετίζεται με το γεγονός πως δεν είχε μεταφραστεί στη μητρική τους γλώσσα, δηλαδή στη Γερμανική και τη Γαλλική.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Εφετών, έγιναν κατ’ επανάληψη υπομνήσεις στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την άμεση μετάφραση του βουλεύματος, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

 

Τι απαντά το ΥΠΕΞ στις κατηγορίες για την αναβολή της δίκης της Siemens

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

SIEMENS

Ανυπόστατες και ψευδείς χαρακτηρίζει τις πληροφορίες περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens από τη Μεταφραστική Υπηρεσία το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, η Μεταφραστική Υπηρεσία, παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας της, ολοκλήρωσε εγκαίρως το υπέρογκο, 1.580 σελίδων, μεταφραστικό έργο της και παρέδωσε εγκαίρως το σχετικό βούλευμα στην Εισαγγελία Εφετών. Συγκεκριμένα, «οι πρώτες 700 μεταφρασμένες σελίδες παραδόθηκαν στις 02.11.2015 και οι υπόλοιπες 880 σελίδες, στις 13.05.2016» σημειώνει.

«Παρά το γεγονός αυτό, κάποιοι σήμερα διακίνησαν ανυπόστατες πληροφορίες, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές να εντοπίσουν και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που κακόβουλα και σκόπιμα διέδωσαν τις ψευδείς και ανυπόστατες αυτές πληροφορίες» αναφέρει.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

 

Παιχνίδια με τη δίκη της Siemens

Μαύρα Ταμεία

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

SIEMENS-3

Εύλογα και αναπάντητα ερωτήματα προκαλεί η απόφαση για νέα αναβολή της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens, μια απόφαση που ενέχει τον κίνδυνο παραγραφής της υπόθεσης. Κι αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για τους πραγματικούς λόγους της αναβολής. Η δίκη αφορά στην προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, με συνολικά 64 κατηγορούμενους να έχουν παραπεμφθεί.

Το πρωί το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης, κάνοντας δεκτό το αίτημα ακυρότητας των Γερμανών κατηγορουμένων και του Γαλλοελβετού Ζ. Κ. Οσβαλντ. Βάσει των πληροφοριών, οι κατηγορούμενοι ζήτησαν την ακύρωση της κλίσης υποστηρίζοντας πως δεν είχε μεταφραστεί στη μητρική τους γλώσσα, δηλαδή στη Γερμανική και τη Γαλλική, το παραπεμπτικό βούλευμα, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Μάλιστα πηγές της Εισαγγελίας Εφετών φέρονται να διέρρεαν πως έγιναν κατ’ επανάληψη υπομνήσεις στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την άμεση μετάφραση του βουλεύματος, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Υπ. Εξ: Το μεταφράσαμε, λένε ψέματα

Όμως το υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες και ψευδείς πληροφορίες.

Το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του πως η  η Μεταφραστική, παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας της, ολοκλήρωσε εγκαίρως το υπέρογκο, 1.580 σελίδων, μεταφραστικό έργο της και παρέδωσε εγκαίρως το σχετικό βούλευμα στην Εισαγγελία Εφετών. Συγκεκριμένα, «οι πρώτες 700 μεταφρασμένες σελίδες παραδόθηκαν στις 02.11.2015 και οι υπόλοιπες 880 σελίδες, στις 13.05.2016» σημειώνει.

«Παρά το γεγονός αυτό, κάποιοι σήμερα διακίνησαν ανυπόστατες πληροφορίες, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές να εντοπίσουν και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που κακόβουλα και σκόπιμα διέδωσαν τις ψευδείς και ανυπόστατες αυτές πληροφορίες» αναφέρει.

Οργή στο Μαξίμου: Επιδιώκουν την παραγραφή

Η αναβολή της δίκης προκάλεσε οργή στο Μαξίμου, με κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν πως υπάρχει μια προσπάθεια να οδηγηθεί η υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens σε παραγραφή. «Πρόκειται για ενέργειες που προσβάλλουν βάναυσα το κοινό αίσθημα, αφού η υπόθεση αυτή επέφερε τεράστια ζημιά στο ελληνικό δημόσιο και γέμισε με χρήματα τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και με “δώρα” προβεβλημένα ηγετικά τους στελέχη», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, οι συνεχείς “παραλείψεις” έχουν επιτρέψει την διαφυγή βασικών κατηγορούμενων και μαρτύρων στο εξωτερικό και καθυστερούν συνεχώς την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες γι αυτό, τόσο σε πολιτικά πρόσωπα του παλιού πολιτικού κατεστημένου, όσο και σε ανώτατους λειτουργούς της δικαιοσύνης. Οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν για αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Για την κυβέρνηση αυτό είναι ηθική δέσμευση, απέναντι σε έναν λαό, που τόσα χρόνια υποφέρει και πληρώνει τα σπασμένα της διαπλοκής».

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS! Το Μαξίμου καρφώνει το ΥΠΕΞ – Η απάντηση του Κοτζιά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s