ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (του Ανδρέα Αναγνωστάκη)

ΠΗΓΗhttp://www.seisachtheia.gr

MNHMONIA-2

Του Ανδρέα Αναγνωστάκη

Στις μέρες που διανύουμε, έχει ευρεία κυκλοφορία η είδηση, κατά την οποία, “Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Θάνου, έστειλε επιστολή στους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αυτήν, ενημερώνει τους “ομολόγους” της, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πως, “το “ΟΧΙ” στο Δημοψήφισμα, σημαίνει “ΟΧΙ” στην συνεχιζόμενη Λιτότητα. Χαρακτήρισε ανεπιτυχή τα Μνημόνια, τα οποία επιβλήθηκαν από την ΤΡΟΪΚΑ και οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία και φτωχοποίηση, μεγάλου μέρους του Ελληνικού πληθυσμού. Και πως, οι Έλληνες, δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα χρέη”.
Αυτήν την ενημέρωση, Καθηγητής της Νομικής Σχολής και φερόμενος Πολιτευτής του “ΠΟΤΑΜΙΟΥ”, χαρακτηρίζει “αφελή”. Και την θεωρεί “πολιτικάντικη πολιτική ενέργεια, που είναι πέραν από τα καθήκοντα, της Προέδρου του Αρείου Πάγου. Και πως, αυτή, εκθέτει την χώρα μας και την εξευτελίζει πολιτιστικά”.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί του Καθηγητή, είναι απαράδεκτοι. Και ύποπτης κατεύθυνσης.
Αποτελούν, σε κάθε περίπτωση, κακής ποιότητας ύλη για Εκπαιδευτικό Λειτουργό.
Ο ή Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ως Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός οφείλει πίστη και αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία.
Πράξεις και παραλείψεις, που, μαρτυρούν, έλλειψη πίστης, αφοσίωσης στην πατρίδα και το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και οδηγούν στην κατάργηση της δημοκρατικής νομιμότητας, αποτελούν γι’ αυτόν, πειθαρχικό παράπτωμα.
Κατά την άσκηση των καθηκόντων του, υπόκειται μόνο, στο Σύνταγμα και τους Νόμους. Είναι υποχρεωμένος να μην συμμορφώνεται με διατάξεις, που, έχουν θεσπιστεί κατά κατάλυση του Συντάγματος.

‘Οταν σήμερα, ξένες δυνάμεις και συντεταγμένοι δανειστές, με μνημόνια και άλλες σκληρές παρεμβάσεις, υπαγορεύουν και επιβάλλουν νόμους και διατάξεις, καταργώντας, άλλως, υποκαθιστώντας, κατ’ ουσίαν, το κοινοβούλιο, που, αποτελεί το θεμέλιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. ‘Οταν επιβάλλουν, οικονομική κατοχή και πρέπει π.χ. να εγκρίνουν, το ύψος της σύνταξης και του ημερομισθίου, καταργούν τα δικαιώματα των πολιτών, στην Υγεία, Παιδεία και Ασφάλεια, πλήττουν την εδαφική ακεραιότητα και φτωχοποιούν τους πολίτες, σε βαθμό εξαθλίωσης και θανάτωσης. Τότε, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, έχει καθήκον και υποχρέωση παρέμβασης!
Πολύ περισσότερο δικαίωμα “ενημέρωσης των ομολόγων”.

Η Δημοκρατία σήμερα, στην “κοιτίδα της” συρρικνώνεται. Και τείνει προς νέκρωση.
Έχει ανάγκη τους πολίτες και βέβαια τους επικεφαλής των εσωτερικών θεσμών της χώρας.
Το πλοίο, έχει μείνει ακυβέρνητο. Στο έλεος της δικτατορίας των Βρυξελλών.
Πρέπει να δραστηριοποιηθούν, οι λέμβοι ρυμούλκησης και σωτηρίας.
Γι’ αυτό, κάθε πολίτης και κάθε μαζικός φορέας στην Ελληνική Επικράτεια, πρέπει να ακολουθήσει, την κατεύθυνση της Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Ειδικώτερα, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, (ΓΣΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), οι μη Κερδοσκοπικές οργανώσεις και κάθε Έλληνας, όπου ζει και δραστηριοποιείται κ.λ.π.
Πρέπει τουλάχιστον να ενημερώσουν “τους αντίστοιχους ομολόγους” καθ’ άπασα την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για να πληφοροφηθούν οι Ευρωπαίοι, την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα. Να μάθουν, πως τα χρέη είναι απεχθή και ειδεχθή. Και πως, δεν δόθηκαν, ούτε αναλώθηκαν για τις ανάγκες και την πρόοδο των πολιτών.
Και άλλα πολλά, που αγνοούν, ή πληροφορούνται εσφαλμένα.
Εμείς όταν την 5/5/2015 δικάσαμε στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Λουξεμβούργο, υπόθεση σχετική με το ελληνικό χρέος, βρήκαμε τους περισσότερους ενημερωμένους με στρεβλώσεις. Και εμβολιασμένους με καταφρονήσεις, σε βάρος των Ελλήνων.
Αυτοί, χρειάζονται όχι μόνο ενημέρωση. Αλλά και αποτοξίνωση.
Και αυτά, όχι μόνο για να διαμορφωθεί στην Ευρώπη, ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, που χρειάζεται, όπως το 1821.
Αλλά και για να κατανοήσουν να αποδεχθούν και να μιμηθούν όλοι εγκαίρως, το αντιμνημονιακό ξέσπασμα των Ελλήνων, που ακολουθεί.
Πάντως, πρέπει να ξέρει κάθε ενδιαφερόμενος, πως, όπου και όταν η Δικαιοσύνη είναι αδέσμευτη, όρθια και ξαγρυπνά, κανενός είδους δικτατορία δεν διαρκεί. Ούτε οικονομική. Ούτε άλλη.
Γι’ αυτό, τέτοιες πρωτοβουλίες της Δικαιοσύνης, πρέπει να είναι δείκτης και φάρος.

ΠΗΓΗhttp://www.seisachtheia.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s