Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση SIEMENS. Το αναμενόμενο φιάσκο μάλλον δεν θα αποφευχθεί. Αλληλοκαταγγελίες και παραγγελία πειθαρχικής έρευνας. Το Κατεστημένο «κλείνει» τις τελευταίες εκκρεμότητές του – Σχόλιο του Δικτύου μας

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΜε την υπόθεση της SIEMENS το πολιτικοοικονομικό Κατεστημένο ξεγυμνώνεται – αποκαλύπτεται. Όλα τα στοιχεία, που έχουν ήδη δημοσιευτεί καταδεικνύουν σαφέστατες ευθύνες, τόσο στο χώρο της Δικαιοσύνης, όσο και στην πλευρά της Κυβέρνησης. Για τις δεδομένες ευθύνες των προηγουμένων κυβερνήσεων δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία (α. δεν απέτρεψαν τη φυγή των Χριστοφοράκου και Καραβέλα, β. δεν απαίτησαν από τη γερμανική δικαιοσύνη τα στοιχεία της δωροδοκίας πολιτικών και κομμάτων, που έδωσε ο Χριστοφοράκος στους Γερμανούς, και γ. συνήψαν μία επαίσχυντη και ζημιογόνο για την Ελλάδα συμβιβαστική συμφωνία με τη SIEMENS). Μετά δε και την πρωτοφανή εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των κατηγορουμένων, με το σκεπτικό, ότι τα χρήματα, που εδόθησαν δεν ήταν μίζες, αλλά …. δωρεές, τα τελευταία γεγονότα απέδειξαν, ότι η Δικαιοσύνη νοσεί βαρύτατα. Απέδειξαν, επίσης, τα τελευταία γεγονότα, ότι οι μεγαλοστομίες των τωρινών κυβερνώντων περί πάταξης της διαφθοράς αποτελούν κενό γράμμα.

Η υποκρισία περισσεύει. Για ποιο λόγο, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έπραξαν νωρίτερα όσα ισχυρίζονται, ότι θα πράξουν τώρα, ενώ γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν τί συνέβαινε στην υπόθεση SIEMENS με τις προκλητικές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, καθώς και με την αλληλογραφία μεταξύ Εισαγγελίας Εφετών και Υπουργείου Εξωτερικών; Τώρα πλέον είναι αργά και η κατάληξη της υπόθεσης προδιαγεγραμμένη. Ό,τι γίνεται ή θα γίνει από εδώ και στο εξής θα είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, για το θεαθήναι. Το ενδιαφέρον είναι, ότι ουδείς έχει τη στοιχειώδη ευαισθησία να παραιτηθεί, τόσο οι τωρινοί, όσο και οι προηγούμενοι (χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της πρώην υπουργού εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, όταν δήλωσε, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη φυγή Καραβέλα, χωρίς όμως να παραιτηθεί!!!). Τώρα, ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο, ενώ όλοι τους ευθύνονται. Αναμένουμε τις εξελίξεις για τις υποθέσεις του Ελληνικού, των 28 πρώην ακινήτων του Δημοσίου, κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρόκειται να συμβεί στην υπόθεση SIEMENS θα είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά, καθότι θα έχουμε, μετά την προκλητικά αδικαιολόγητη πάροδο δεκατριών, τουλάχιστον, ετών, την παραγραφή ενός ομολογημένου εγκλήματος (παραδοχές Τσουκάτου – Μαντέλη και στοιχεία Χριστοφοράκου στη γερμανική Δικαιοσύνη), με δεδομένη – διαπιστωμένη τη μεγάλη ζημία για το ελληνικό κράτος, αλλά και τη δυνατότητα χρήσης ενός μεγάλου διαπραγματευτικού όπλου έναντι της Γερμανίας, που τελικά θα απενεργοποιηθεί οριστικά. Δικαιώνεται, λοιπόν, το Δίκτυό μας, όταν προτάσσει, τόσο στον τίτλο του, όσο και στη διακήρυξή του, τη Δικαιοσύνη και τη Διαφάνεια. Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα, αλλά και τη διακήρυξη και θα καταλάβετε πολλά.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Κυβέρνηση κατά Ντογιάκου για τη δίκη της Siemens

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

MAXIMOY-3

Νέο γύρο στον πόλεμο με τη Δικαιοσύνη για την αναβολή της δίκης της Siemens ανοίγει η κυβέρνηση, δείχνοντας πλέον καθαρά ευθύνες του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου. Νωρίτερα πηγές από την εισαγγελία Εφετών κατηγορούσαν το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το δικαστήριο. 

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών απέδειξε, τεκμηριωμένα, ότι η μετάφραση του βουλεύματος έγινε κανονικά, άρα υπάρχουν ευθύνες στην πλευρά του Εισαγγελέα Εφετών.

«Είτε υπήρξε μεθόδευση, είτε σημειώθηκε παράλειψη. Ο κ. Ντογιάκος είναι πολύ καλός νομικός για να υπέπεσε στο σφάλμα της παράλειψης», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας μάλιστα ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έσπευσαν να καλύψουν τις εισαγγελικές ευθύνες:

«Στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατηγορούνται για »μαύρες σακούλες’ ενώ, να υπενθυμίσουμε, οι Χριστοφοράκος και Καραβέλας έφυγαν από τη χώρα το 2009 καθώς δεν είχαν κινηθεί οι νόμιμες διαδικασίες αποτροπής της εξόδου τους, κάτω από τη μύτη της τότε ΥΠΕΞ και του τότε υπουργού Δικαιοσύνης», λένε οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νίκο Δένδια, καταλήγοντας: «Με τη σπουδή τους αυτή καλύπτουν τις δικές τους ευθύνες για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά τη μεταπολίτευση».

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

 

Πειθαρχική έρευνα για την αναβολή της δίκης της Siemens διέταξε ο Άρειος Πάγος

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

AREIOS PAGOS-3

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η αναβολή της πολύκροτης δίκης της Siemens.

Η κ. Δημητρίου διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας, έτσι ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ’ αόριστον. Την έρευνα θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

 

Πρωτοβουλία Τσίπρα για άμεση εκδίκαση των υποθέσεων Siemens

Παρέμβαση

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

SIEMENS-4

‘Αμεση εκδίκαση των δύο υποθέσεων Siemens δρομολογεί πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος παραγραφής μετά το φιάσκο της χθεσινής αναβολής.

O Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε το Μαξίμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί αύριο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει από την Εισαγγελέα  Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

Η κίνηση Τσίπρα ήρθε μετά την ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνησης και Δικαιοσύνης που προκάλεσε η αναβολή της δίκης για τις ψηφιακές παροχές – αναβολή, που πηγές της Εισαγγελίας Εφετών απέδωσαν σε μη έγκαιρη μετάφραση του βουλεύματος από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο, δημοσιοποίησε έγγραφα με βάση τα οποία η μετάφραση είχε παραδοθεί κανονικά, ενώ την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές επέρριπταν ευθύνες για «μεθόδευση» στον Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.

«Είτε υπήρξε μεθόδευση, είτε σημειώθηκε παράλειψη. Ο κ. Ντογιάκος είναι πολύ καλός νομικός για να υπέπεσε στο σφάλμα της παράλειψης», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

«Κάποιοι έστησαν την υπόθεση» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος  έκανε λόγο για «κύκλωμα» το οποίο εμπλέκεται τόσο στην αναβολή της δίκης για τις ψηφιακές παροχές όσο και σε εκείνη της δίκης Μαντέλη για τα μαύρα ταμεία.

Η δίκη Μαντέλη αναβλήθηκε επίσης επ’ αόριστον σήμερα επειδή απεβίωσε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου και δεν είχε υπάρξει πρόβλεψη να οριστούν αναπληρωματικά μέλη στη σύνθεση της έδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της Siemens συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία ξεκινά και πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s