Βγενόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση που καταχωρήθηκε στην Κύπρο

BGENOPOYLOS-3

ΠΗΓΗhttp://mignatiou.com

“Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση που καταχωρήθηκε στην Κύπρο, και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς”, δηλώνει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ο κ. Βγενόπουλος υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα ότι καταχωρήθηκε υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας λόγω υποτιθέμενης δωροδοκίας του πρώην διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ο οποίος έλαβε μετά την αποχώρηση από τα καθήκοντα του το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ από πελάτη της Λαϊκής Τράπεζας κατ’ ισχυρισμόν του για συμβουλευτικές υπηρεσίες».

Όπως σημειώνει, «με την υπόθεση αυτή δεν έχω καμία σχέση και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς. Επίσης η υπόθεση αυτή, αρμοδιότητος της ελληνικής δικαιοσύνης, έχει ήδη κριθεί με τη διάταξη της εισαγγελέως εφετών κας Τσατάνη, η οποία την αρχειοθέτησε επειδή δεν προέκυψαν καν ενδείξεις ποινικών αδικημάτων από Έλληνες πολίτες. Βεβαίως, κατά βολική σύμπτωση, η υπόθεση στην Ελλάδα ανεσύρθη από το αρχείο προς περαιτέρω εξέταση μία ημέρα πριν από την καταχώρηση της ίδιας υπόθεσης στην Κύπρο.

»Σύμφωνα όμως με τη σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, επί αυτού του σκέλους της υπόθεσης δεν παρατίθεται κανένα νέο στοιχείο που να δικαιολογεί την ανάσυρση και απλώς επισημαίνεται εμμέσως ότι οι κυπριακές αρχές πρέπει να στείλουν στην Ελλάδα μέσω δικαστικής συνδρομής τα στοιχεία, που κατά την κρίση της, έπρεπε να περιμένει η κα Τσατάνη πριν να εκδώσει την απόφασή της».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «επιβεβαιώνεται συνεπώς εκ νέου η αρμοδιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης για τους Έλληνες πολίτες και αναμένονται από την Κύπρο τα στοιχεία που θα αξιολογηθούν ώστε να επιβεβαιωθεί η ισχύς ή μη της σχετικής αρχειοθέτησης».

“ΕΙΣΒΟΛΗ” ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΗΓΗhttp://mignatiou.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s