H Ευρώπη Καταδικασμένη Λόγω Υποτέλειας στην Ουάσιγκτων; Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να πεθάνουν για την παγκόσμια ηγεμονία της Ουάσιγκτων;

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, Foreign Policy, 29.7.16

PAUL-CRAIG-ROBERTS - 2[Ο γνωστός μας συντάκτης του άρθρου, εξέχων σοφός Αμερικανός πατριώτης Δρ. Π. Γ. Ρόμπερτς, προειδοποιεί από πολλών μηνών για τον κίνδυνο ενός τρίτου –και τελικού- παγκοσμίου πολέμου. Το φάσμα μιας  πυρηνικής αποτέφρωσης της Ευρώπης και του πλανήτη δεσπόζει στην μαχητική αρθρογραφία του, ιδιαίτερα μετά την διαρροή εγγράφου του γερμανικού γενικού επιτελείου που καλεί σε προπαρασκευή για πιθανή αναμέτρηση με τη Ρωσία και τις πρόσφατες ξεκάθαρες προειδοποιήσεις του Προέδρου Πούτιν προς Πολωνία και Ρουμανία για την φιλοξενία πυραυλικών συστημάτων. Το άρθρο που ακολούθησε το προκείμενο φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: Ο Αρμαγεδδών Πλησιάζει.

Αυτό που καθιστά το παρόν άρθρο ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο είναι ότι αναδημοσιεύθηκε –μαζί με το επόμενο- στην ηλεκτρονική επιθεώρηση Foreign Policy, όργανο του  Council on Foreign Relations, του κατεστημένου εργαστηρίου μελέτης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Το Foreign Policyδιακρίνεται για την ψυχροπολεμική αρθρογραφία του κατά της Ρωσίας. Η παρούσα εξαίρεση αποτελεί αίνιγμα. Ιδιαίτερα όταν υπογραμμίζεται με το βιογραφικό σημείωμα που την συνοδεύει…]

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος  κατέληξε στην κατάκτηση της Ευρώπης, όχι από το Βερολίνο αλλά από την Ουάσιγκτων.

Η Κατάκτηση ήταν βεβαία, αλλά δεν έγινε μονομιάς. Η κατάκτηση της Ευρώπης από την Ουάσιγκτων ήταν αποτέλεσμα του Σχεδίου Μάρσαλ, των φόβων για τον Κόκκινο Στρατό του Στάλιν, που  επέφεραν την  ευρωπαϊκή εξάρτηση από την Ουάσιγκτων για προστασία και την υπαγωγή των στρατών της Ευρώπης στην Ουάσιγκτων δια του ΝΑΤΟ, την αντικατάσταση της βρετανικής στερλίνας ως διεθνούς νομίσματος από το αμερικανικό δολάριο και την υπαγωγή της κυριαρχίας ευρωπαϊκών χωρών στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, επινόηση της CIA, εφαρμοσμένη από την Ουάσιγκτων προκειμένου να ελέγχει ολόκληρη της Ευρώπη, ελέγχοντας μόνο μία ανεξέλεγκτη ( από δημοκρατικούς θεσμούς) κυβέρνηση.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως της Βρετανίας, η συμμετοχή στην ΕΕ ταυτόχρονα σήμαινε και την απώλεια της οικονομικής ανεξαρτησίας. Καθώς μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να εκδίδει ευρώ, οι χώρες που ήταν τόσο ανόητες ώστε να δεχθούν το ευρώ ως νόμισμά τους δεν έχουν πλέον την εξουσία να εκδίδουν εθνικό νόμισμα για να χρηματοδοτούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού τους.

Οι χώρες που εντάχθηκαν στο ευρώ είναι υποχρεωμένες να εξαρτώνται από ιδιωτικές τράπεζες για την κάλυψη των ελλειμμάτων τους (με δανεισμό). Αποτέλεσμα αυτής της εξάρτησης είναι ότι οι υπερχρεωμένες χώρες δεν μπορούν πλέον  να καλύψουν το χρέη τους τυπώνοντας χαρτονόμισμα ή να προσδοκούν πως τα χρέη τους θα περικοπούν σε βαθμό που να μπορούν να εξυπηρετηθούν. Αντ’ αυτού, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Λεττονία και η Ιρλανδία λεηλατήθηκαν από τις ιδιωτικές τράπεζες.

Η ΕΕ εξανάγκασε τις ψευδοκυβερνήσεις αυτών των χωρών να πληρώνουν τις τράπεζες των βορείων χωρών, συμπιέζοντας το επίπεδο διαβίωσης των πληθυσμών τους και εκποιώντας τον δημόσιο πλούτο σε εξευτελιστικές τιμές. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι συντάξεις, η εκπαίδευση και η δημόσια περίθαλψη περικόπηκαν και τα σχετικά κονδύλια  οδηγήθηκαν στις ιδιωτικές τράπεζες . Η δημοτική υδροδότηση ιδιωτικοποιείται  με αποτέλεσμα τις αυξήσεις στη τιμή του νερού και ούτω καθεξής.

Αφού δεν υπάρχει ανταμοιβή, παρά μόνο τιμωρία, για  το να είσαι μέλος της ΕΕ, γιατί οι κυβερνήσεις θέλουν να συμμετέχουν, σε πείσμα της θελήσεως των λαών; Η απάντηση είναι ότι η Ουάσιγκτων δεν ανέχεται άλλη επιλογή. Οι Ευρωπαίοι ιδρυτές της ΕΕ είναι μυθικά δημιουργήματα. Η Ουάσιγκτων χρησιμοποίησε πολιτικούς τους οποίους ήλεγχε για να δημιουργήσει την ΕΕ.

Πριν μερικά χρόνια  αποχαρακτηρίσθηκαν και δημοσιεύθηκαν έγγραφα της CIA, που αποδεικνύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της CIA.

Στη δεκαετία του 1970, ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης της διδακτορικής διατριβής μου, που ήταν τότε υψηλός αξιωματούχος στην Ουάσιγκτων  (σημ.μτφρ: υφυπουργός Αμύνης), με αρμοδιότητα τις διεθνείς υποθέσεις ασφάλειας, μου ζήτησε να αναλάβω μια λεπτή αποστολή στο εξωτερικό. Αρνήθηκα. Ωστόσο απάντησε στο ερώτημα που του έθεσα: « Πως κατορθώνει η Ουάσιγκτων να πείθει τις ξένες χώρες να κάνουν ό,τι  αυτή επιθυμεί;»

« Λεφτά», μου απάντησε. Δίνουμε στους ηγέτες τους σάκους γεμάτους λεφτά. Αυτοί μας ανήκουν.»

Το πράγμα είναι φανερό, ότι η ΕΕ υπηρετεί τα συμφέροντα της Ουάσιγκτων και όχι τα συμφέροντα της Ευρώπης. Για παράδειγμα, ο γαλλικός λαός και η κυβέρνηση είναι εναντίον των γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων, αλλά η ΕΕ επιτρέπει  μια «προσωρινή άδεια  διαθέσεως στην αγορά», υπολογίζοντας προφανώς στα «επιστημονικά πορίσματα» επιστημόνων που περιλαμβάνονται στο μισθολόγιο της Μονσάντο.

Όταν η αμερικανική πολιτεία του Βέρμοντ εισήγαγε νόμο που καθιστούσε υποχρεωτική την αναγραφή Μονσάντο στις ετικέτες τροφίμων με συστατικά της εταιρείας, η Μονσάντο άσκησε μήνυση κατά της πολιτείας του Βέρμοντ. Μόλις οι αγορασμένοι αξιωματούχοι της ΕΕ υπογράψουν την συμφωνία ΤΤΙΡ, που έχουν συντάξει οι αμερικανικές πολυεθνικές επιχειρήσεις, η Μονσάντο θα πάρει τον έλεγχο της ευρωπαϊκής γεωργίας.

Αλλά ο κίνδυνος για την Ευρώπη αφορά πολύ περισσότερα από την υγεία των ευρωπαϊκών λαών, που θα υποχρεωθούν να δειπνούν με δηλητηριώδεις τροφές. Η Ουάσιγκτων χρησιμοποιεί την ΕΕ για να εξωθεί τους Ευρωπαίους σε ρήξη με τη Ρωσία, ισχυρή πυρηνική δύναμη, ικανή να ερειπώσει ολόκληρη την Ευρώπη και όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε λίγα λεπτά.

Και αυτό συμβαίνει επειδή οι αγορασμένοι με σακούλες γεμάτες λεφτά Ευρωπαίοι «ηγέτες» προτιμούν να έχουν βραχυπρόθεσμα τα λεφτά της Ουάσιγκτων, παρά να εξασφαλίσουν τη ζωή των Ευρωπαίων μακροπρόθεσμα.

Δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε Ευρωπαίος πολιτικός να είναι τόσο κρετίνος ώστε να πιστεύει ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ότι η Ρωσία όπου νάναι θα εισβάλει στην Πολωνία και στις Βαλτικές χώρες, ή ότι ο Πούτιν είναι «ένας νέος Χίτλερ» που βυσσοδομεί για την ανασύσταση της σοβιετικής αυτοκρατορίας. Αυτοί οι απίθανοι ισχυρισμοί δεν είναι παρά προπαγάνδα της Ουάσιγκτων, τελείως στερημένη αλήθειας. Η προπαγάνδα της Ουάσιγκτων είναι εντελώς διαφανής. Ούτε ένα ηλίθιος δεν θα την πίστευε.

Ωστόσο η ΕΕ σιγοντάρει την προπαγάνδα, μαζί με το ΝΑΤΟ.

Γιατί; Η απάντηση είναι τα λεφτά της Ουάσιγκτων. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι οργανισμοί διεφθαρμένοι στα άκρα. Είναι οι καλοπληρωμένες πόρνες της Ουάσιγκτων.

Ο μόνος τρόπος που οι Ευρωπαίοι μπορούν να αποφύγουν έναν 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και να εξακολουθήσουν να ζουν και να απολαμβάνουν ό, τι  από τον πολιτισμό τους δεν κατέστρεψαν οι Αμερικανοί με την αμερικανική κουλτούρα του σεξ, της βίας και της απληστίας, ο μόνος τρόπος είναι να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Βρετανών και να αποχωρήσουν από την ΕΕ που δημιούργησε η CIA. Kαι να αποχωρήσουν και από το ΝΑΤΟ, ο προορισμός του οποίου εξατμίσθηκε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και το οποίο χρησιμοποιείται τώρα ως εργαλείο της παγκόσμιας ηγεμονίας της Ουάσιγκτων.

Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να πεθάνουν για την παγκόσμια ηγεμονία της Ουάσιγκτων; Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι πεθαίνουν για την ηγεμονία της Ουάσιγκτων και επ’ αυτών των ιδίων.

Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να  υποστηρίζουν τη Ουάσιγκτων, όταν υψηλοί αξιωματούχοι της Ουάσιγκτων, όπως η Βικτώρια Νούλαντ, λένε «Fuck the E.U.”;

Οι Ευρωπαίοι ήδη υποφέρουν από τις κυρώσεις που ο αυθέντης τους στην Ουάσιγκτων τους εξανάγκασε να επιβάλουν κατά της Ρωσίας και του Ιράν. Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να καταστραφούν σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία; Έχουν οι Ευρωπαίοι αυτοκτονικό ιδεασμό; Έχουν οι Ευρωπαίοι εντελώς αμερικανοποιηθεί και δεν εκτιμούν πλέον την ιστορική συσσώρευση καλλιτεχνικού και αρχιτεκτονικού  κάλλους, λογοτεχνικών και μουσικών επιτευγμάτων, των οποίων οι χώρες τους είναι θησαυροφύλακες;

Η απάντηση είναι ότι δεν έχει καμιά σημασία τί σκέφτονται οι Ευρωπαίοι, αφού η Ουάσιγκτων έχει στήσει μια κυβέρνηση για λογαριασμό τους που είναι τελείως  ανεξάρτητη από τις θελήσεις τους. Η μόνη υποχρέωση της κυβέρνησης της ΕΕ είναι έναντι των χρημάτων της Ουάσιγκτων. Λίγοι άνθρωποι σε θέση να εκδίδουν «οδηγίες» είναι στο μισθολόγιο της Ουάσιγκτων. Ολόκληροι λαοί της Ευρώπης είναι δουλοπάροικοι της Ουάσιγκτων.

Κατά συνέπεια, εάν οι Ευρωπαίοι εξακολουθήσουν να είναι οι εύπιστοι, αμέριμνοι και χαζοί λαοί που είναι τώρα, είναι καταδικασμένοι, μαζί με όλους εμάς.

Από  την άλλη, εάν οι λαοί της Ευρώπης έρθουν στα συγκαλά τους, απελευθερωθούν από το δίχτυ στο οποίο τους ενέπλεξε η Ουάσιγκτων και επαναστατήσουν εναντίον των πρακτόρων της Ουάσιγκτων που τους ελέγχουν, οι λαοί της Ευρώπης θα σώσουν τη ζωή τους και τη ζωή ημών των υπολοίπων.

O Dr. Paul Craig Roberts σπούδασε σε τέσσερα από τα καλύτερα πανεπιστήμια, μελέτησε οικονομικά υπό δύο καθηγητές με βραβείο Νόμπελ, συνέγραψε 20 άρθρα σχολιασμένα από διακεκριμένους ειδικούς σε περιοδικά επιστημονικού κύρους, τέσσερα ακαδημαϊκά συγγράμματα, σχολιασμένα και από καθηγητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Οξφόρδης, όπως και επτά βιβλία ευρείας κυκλοφορίας. Το τελευταίο βιβλίο του είναι: Η Νεοσυντηρητική Απειλή κατά της Διεθνούς Τάξεως. Ο Επικίνδυνος Πόλεμος της Ουάσιγκτων για την Παγκόσμια Ηγεμονία.

(Παραλείπεται να αναφερθεί ότι διετέλεσε βοηθός υπουργός Οικονομικών επί Ρέϊγκαν , αρχισυντάκτης της Γουώλ Στρητ Τζέρναλ και οικονομικός σχολιαστής πρακτορείων και εφημερίδων.)

Is Europe Doomed By Vassalage To Washington? — Paul Craig Roberts

Paul Craig Roberts
“One Ring to rule them all . . . and in the darkness bind them.”
J.R.R. Tolkien, The Lord of the Rings

World War II resulted in Europe being conquered, not by Berlin but by Washington.
The conquest was certain but not all at once. Washington’s conquest of Europe resulted from the Marshall Plan, from fears of Stalin’s Red Army that caused Europe to rely on Washington’s protection and to subordinate Europe’s militaries to Washington in NATO, from the replacement of the British pound as world reserve currency with the US dollar, and from the long process of the subordination of the sovereignty of individual European countries to the European Union, a CIA initiative implemented by Washington in order to control all of Europe by controlling only one unaccountable government.
With few exceptions, principally the UK, membership in the EU also meant loss of financial independence. As only the European Central Bank, an EU institution, can create euros, those countries so foolish as to accept the euro as their currency no longer have the power to create their own money in order to finance budget deficits.
The countries that joined the euro must rely on private banks to finance their deficits. The result of this is that over-indebted countries can no longer pay their debts by creating money or expect their debts to be written down to levels that they can service. Instead, Greece, Portugal, Latvia, and Ireland were looted by the private banks.
The EU forced the pseudo-governments of these countries to pay the northern European private banks by suppressing the living standards of their populations and by privatizing public assets at pennies on the dollar. Thus retirement pensions, public employment, education and health services have been cut and the money redirected to private banks. Municipal water companies have been privatized with the result being higher water bills. And so on.
As there is no reward, only punishment, for being a member of the EU, why did governments, despite the expressed wishes of their peoples, join?
The answer is that Washington would have it no other way. The European founders of the EU are mythical creatures. Washington used politicians that Washington controlled to create the EU.
Some years ago CIA documents proving that the EU was a CIA initiative were released. See:http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/1356047/Euro-federalists-financed-by-US-spy-chiefs.html and http://benwilliamslibrary.com/blog/?p=5080
In the 1970s my Ph.D. dissertation chairman, then a very high-ranking official in Washington with control over international security affairs, asked me to undertake a sensitive mission abroad. I refused. Nevertheless, he answered my question: “How does Washington get foreign countries to do what Washington wants?”
“Money,” he said. “We give their leaders bagfuls of money. They belong to us.”
The record is clear that the EU serves the interests of Washington, not the interests of Europe. For example, the French people and government are opposed to GMOs, but the EU permits a “precautionary market authorization” of GMO introduction, relying perhaps on the “scientific findings” of the scientists on Monsanto’s payroll. When the US state of Vermont passed a law requiring labeling of GMO foods, Monsanto sued the state of Vermont. Once the paid-off EU officials sign the TTIP agreement written by US global corporations, Monsanto will take over European agriculture.
But the danger to Europe goes far beyond the health of European peoples who will be forced to dine on poisonous foods. Washington is using the EU to force Europeans into conflict with Russia, a powerful nuclear power capable of destroying all of Europe and all of the United States in a few minutes.
This is happening because the paid-off with “bagfuls of money” European “leaders” had rather have Washington’s money in the short-run than for Europeans to live in the long-run.
It is not possible that any European politician is sufficiently moronic to believe that Russia invaded Ukraine, that Russia any moment will invade Poland and the Baltic states, or that Putin is a “new Hitler” scheming to reconstruct the Soviet Empire. These absurd allegations are nothing but Washington propaganda devoid entirely of truth. Washington’s propaganda is completely transparent. Not even an idiot could believe it.
Yet the EU goes along with the propaganda, as does NATO.
Why? The answer is Washington’s money. The EU and NATO are utterly corrupt. They are Washington’s well paid whores.
The only way Europeans can prevent a nuclear World War III and continue to live and to enjoy what remains of their culture that the Americans have not destroyed with America’s culture of sex and violence and greed, is for the European governments to follow the lead of the English and exit the CIA-created European Union. And exit NATO, the purpose of which evaporated with the collapse of the Soviet Union, and which is now being used as an instrument of Washington’s World Hegemony.
Why do Europeans want to die for Washington’s world hegemony? That means Europeans are dying for Washington’s hegemony over Europe as well.
Why do Europeans want to support Washington when Washington’s high officials, such as Victoria Nuland, say “Fuck the EU.”
Europeans are already suffering from the economic sanctions that their overlord in Washington forced them to apply to Russia and Iran. Why do Europeans want to be destroyed by war with Russia? Do Europeans have a death wish? Have Europeans been Americanized and no longer appreciate the historic accumulation of artistic and architectural beauty, literature and music achievements of which their countries are custodians?
The answer is that it makes no difference whatsoever what Europeans think, because Washington has set up a government for them that is totally independent of their wishes. The EU government is accountable only to Washington’s money. A few people capable of issuing edicts are on Washington’s payroll. The entire peoples of Europe are Washington’s serfs.
Therefore, if Europeans remain the gullible, insouciant, and stupid peoples that they currently are, they are doomed, along with the rest of us.
On the other hand, if the European peoples can come to their senses, free themselves from The Matrix that Washington has imposed on them, and revolt against Washington’s agents who control them, the European peoples can save their own lives and the lives of the rest of us.

PAUL-CRAIG-ROBERTS-3Dr. Paul Craig Roberts was Assistant Secretary of the Treasury for Economic Policy and associate editor of the Wall Street Journal. He was columnist for Business Week, Scripps Howard News Service, and Creators Syndicate. He has had many university appointments. His internet columns have attracted a worldwide following. Roberts’ latest books are The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West, How America Was Lost, and The Neoconservative Threat to World Order.

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s