ΥΠΟΘΕΣΗ ΨΥΧΑΡΗ: Αναίρεση Αρείου Πάγου κατά της απόφασης για αναβολή της δίκης του

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

PSYXARHS-3

Αναίρεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία ακυρώθηκε το κλητήριο θέσπισμα για τον επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη και αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη του, άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο εσφαλμένα εφάρμοσε τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του νόμου 3213/2003 περί δηλώσεων πόθεν έσχες και εσφαλμένα ακύρωσε το κλητήριο θέσπισμα το οποίο είχε επιδοθεί νόμιμα στον επικεφαλής του εκδοτικού συγκροτήματος.
Η κ. Δημητρίου έκρινε ότι η «ποινική νομοθεσία δεν χρειάζεται να αναφερθεί ρητά ότι η πράξη τελέστηκε από πρόθεση, γιατί όταν δεν αναφέρει τη μορφή της υπαιτιότητας στο σχετικό αδίκημα, είναι σαφές ότι υπάρχει κατηγορία από δόλο ή από πρόθεση.» Τον τελικό λόγο θα έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου όπου θα εισαχθεί η αναίρεση της κ. Δημητρίου.
Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Ι’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο ακύρωσε το κλητήριο θέσπισμα με το οποίο παραπέμφθηκε ο κ. Ψυχάρης σε δίκη, κάνοντας δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης, που τόνιζαν ότι στο περιεχόμενό του δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο επικεφαλής του ΔΟΛ τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, από αμέλεια ή από δόλο. Έτσι, η υπόθεση επέστρεψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να προσδιοριστεί η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον επικεφαλής του ΔΟΛ.
Ο κ. Ψυχάρης κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ΄εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s