Χωρίς λεωφορεία επ’ αόριστον η Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα – ΟΑΣΘ: Ένα διαρκές σκάνδαλο με διακομματική στήριξη

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

OASTH

Αγωγή προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι θα καταθέσει στο μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ.

Επ’ αόριστον, χωρίς λεωφορεία θα μείνει από αύριο Δευτέρα η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προχωρούν σε διαρκή επίσχεση εργασίας.

«Η απόφαση ελήφθη και σύμφωνα με την εξουσιοδότηση της γενικής συνέλευσης από τη Δευτέρα ξεκινάει διαρκής επίσχεση εργασίας, ώσπου να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων του Οργανισμού», είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 fm, την Παρασκευή, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης.

Εν τω μεταξύ, αγωγή προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας θα καταθέσει στο μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, όπως αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευσή του.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο – ρεπορτάζ του Μάνου Φραγκιουδάκη, που είχε αναρτηθεί στο thepressproject στις 30-10-2015 και θα καταλάβετε τί ακριβώς συμβαίνει διαχρονικά και με διακομματική ευθύνη στον ΟΑΣΘ. Μία ακόμη αμαρτωλή ιστορία, χωρίς τιμωρία, που εξηγεί τους λόγους για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας. Αξίζει να το διαβάσετε:

Ένα βασιλικό μονοπώλιο που το έλεγαν ΟΑΣΘ (του Μάνου Φραγκιουδάκη)

ΠΗΓΗhttp://www.thepressproject.gr

Φανταστείτε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μιας ευρωπαϊκής χώρας να διαθέτει μια και μόνον αστική συγκοινωνία. Τώρα φανταστείτε να είστε μέτοχος μιας οποιασδήποτε εταιρείας, όπου το κράτος σας διασφαλίζει προκαταβολικά το επιχειρηματικό κέρδος ανεξάρτητα από την πορεία της εταιρείας, ζητώντας σας να του παραθέτετε ετησίως τα έξοδα και τα έσοδά της, ώστε να σας καλύπτει τη ζημιά με δικά του χρήματα. Και τώρα σταματήστε να φαντάζεστε και ανοίξτε τα μάτια σας. Καλώς ήρθατε στον ΟΑΣΘ. Παρακαλούμε, κρατηθείτε από τις χειρολαβές
του Μάνου Φραγκιουδάκη

Μια ιστορία από το 1957

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε το 1957, με το Νομοθετικό Διάταγμα 3721/1957. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και κατόπιν οικονομικών συμφωνιών με το Ελληνικό Δημόσιο, αναλαμβάνει να εκτελεί τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Ο ΟΑΣΘ έχει 424 ακέραιες μετοχές. Οι 346 είναι κατανεμημένες σε περίπου 1.900 μικρομετόχους. Οι 29 ανήκουν στην Α.Ε. ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Οι 25 ανήκουν στον Συνεταιρισμό Εργαζομένων του ΟΑΣΘ και οι 24 στο Νομικό Πρόσωπο του ΟΑΣΘ.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

ΠΗΓΗhttp://www.thepressproject.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s