Βαριά σιωπή για τον Τσιμιτάκη και τη σχέση με Σόρος – Κανένα σχόλιο από κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

…παρεμβαίνοντας στη σύγκρουση Καμμένου – Μουζάλα για τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων είχε σημειώσει ανερυθρίαστη «όλοι λένε τα Σκόπια Μακεδονία»!

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

TSIMITAKHS

Γιώργος Πετρίδης

Συνταράζει η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργικός σύμβουλος είχε εργαστεί για το ίδρυμα του φιλοσκοπιανού Σόρος ώστε να στηριχθεί στην Αθήνα η ουκρανική πλευρά στη σύγκρουση με Ρωσία – Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσιμιτάκης βρίσκεται στο επίκεντρο περίεργων υποθέσεων Την τακτική της σιωπής και της αποφυγής οποιουδήποτε σχολίου, επέλεξαν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ στην συνταρακτική αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργικός σύμβουλος για θέματα διαδικτυακής επικοινωνίας Ματθαίος Τσιμιτάκης είχε εργαστεί το 2015 για το περιβόητο ίδρυμα του φιλοσκοπιανού δισεκατομυριούχου Τζορτζ Σόρος προκειμένου να υποστηριχθεί στην ελληνική κοινή γνώμη η ουκρανική πλευρά στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.Παρότι από την Κουμουνδούρου και το Μαξίμου είναι συνήθως λαλίστατοι με κάθε δημοσίευμα στον τύπο, που δεν είναι αρεστό και στρέφεται κριτικά απέναντι σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, αυτή τη φορά προτίμησαν να υποκριθούν ότι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα και ότι φυσιολογικό ένας άνθρωπος με τέτοια αμφιλεγόμενη δράση και συνεργασίες να περιφέρεται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και στην κομματική εφημερίδα Αυγή, από την οποία αναδείχθηκε.

Η αποκάλυψη ωστόσο έπεσε σαν βόμβα, καθώς υπήρξαν ήδη ενοχλήσεις από την ρωσική πρεσβεία, ενώ και στην Αυγή, όπου ο πολυπράγμων δημοσιογράφος – παράγοντας έχει κατά καιρός προκαλέσει τριβές και απορίες με τις κινήσεις του.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο κ. Τσιμιτάκης βρίσκεται στο επίκεντρο μίας περίεργης υπόθεσης. Το πρώτο δημόσιο πρόβλημα το δημιούργησε προ μηνών για την κυβέρνηση, όταν παρεμβαίνοντας στη σύγκρουση Καμμένου – Μουζάλα για τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων είχε σημειώσει ανερυθρίαστη «όλοι λένε τα Σκόπια Μακεδονία»! Τότε είχε αναγκαστεί να απομακρυνθεί για ένα διάστημα τουλάχιστον από το Μαξίμου, καθώς αποτελούσε κόκκινο πανί για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και όχι μόνο. Φαίνεται ωστόσο ότι εκείνη η, εκτός εθνικής γραμμής, αποστροφή του για το μείζον θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν ήταν τυχαία, αφού οι αποκαλύψεις μετ’ εγγράφων, που έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν προνομιακές του σχέσεις με την σκοπιανή πλευρά, στο βαθμό που το ίδρυμα Σόρος όντως προωθεί τα συμφέροντα της εθνικιστικής σέχτας του γειτονικού κράτους.

Παρόλα αυτά, ουδείς από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ένιωσε την παραμικρή ανάγκη να σχολιάσει έστω την υπόθεση. Ούτε για να αποδοκιμάσει την αποκάλυψη και την κριτική στον κ. Τσιμιτάκη υποστηρίζοντάς τον ως κομματικό στέλεχος και επαγγελματία – ο ίδιος άλλωστε λέει ότι το έκανε για τα λεφτά -, ούτε για να τον επικρίνει για τις επιλογές του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πιο ψύχραιμων παρατηρητών πρόκειται για την εκδήλωση ενός ακόμη προβλήματος, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελε να έχει, καθώς σχετίζεται με τη δράση ισχυρών εσωκομματικών λόμπι, που έχουν διαχρονικά κερδίσει έδαφος στο εσωτερικό του κόμματος και υποστηρίζουν μονίμως θέσεις, οι οποίες ανατρέπουν τις εθνικές γραμμές σε μείζονα μέτωπα, όπως το Σκοπιανό, τα ελληνοτουρκικά και άλλα. Δεν θα ήθελαν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν αυτό το πρόβλημα, ιδίως από τη στιγμή που το κόμμα ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες και διαχειρίζεται πλέον τις τύχες της χώρας, αλλά δεν είναι κι εύκολο να το διαχειριστούν, αφού πρόκειται για στελέχη και ομάδες που συνθέτουν τη φυσιογνωμία και το πολιτικό – ιδεολογικό του στίγμα. Εξ ου και η «υπομονή» που κάνουν με την υπόθεση Τσιμιτάκη – Σόρος, ελπίζοντας ότι «θα περάσει η μπόρα» και δεν θα προκληθούν τριβές και τη ρωσική πλευρά. Παραμένει ωστόσο άγνωστο εάν ο κ. Τσιμιτάκης θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει ρόλο στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και την Αυγή, αφού είναι προφανές ότι αποτελεί μία διαρκή πηγή προβλημάτων.
Proto Thema

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Μείζον πολιτικό πρόβλημα σε Μαξίμου από Κουμουνδούρου – Σφοδρή ενόχληση της ρωσικής πρεσβείας. Εμπλέκουν σύμβουλο του Μαξίμου με τον Σόρος κατά Ρωσίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s