Περίπου 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο – «Μπλακ άουτ» στη Μόρια

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

METANASTEYTIKO-30

Και άλλες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο με τον αριθμό πλέον των αιτούντων άσυλο που είναι εγκλωβισμένοι στο νησί να αγγίζει τις 5.000. Αριθμός που σε ποσοστό ξεπερνά το 15% των κατοίκων της πόλης της Μυτιλήνης. Σήμερα το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου νότια της Μυτιλήνης περισυλλέχτηκαν 90 πρόσφυγες. Όλη μέρα χθες στη Λέσβο έφτασαν 175 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Λήμνο 88 και στη Σάμο οι ροές συνέχισαν να είναι μηδενικές.

Χωρίς τους σημερινούς εισερχόμενους, στη Λέσβο βρίσκονται 4.846 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο παραμένουν 3.309 άτομα και στη Σάμο 1.002.

Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου παραμένουν σήμερα 9.157 πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν συνεννοούνται

Οι αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο προκάλεσαν χθες «μπλακ άουτ» στις καταγραφές στο hotspot της Μόριας.

Αποτέλεσμα περίπου 150 νεοαφιχθέντες στη Λέσβο να παραμείνουν επί ώρες πίσω από το παλιό κολυμβητήριο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, υπό αστυνομική επιτήρηση και έως ότου αδειάσει η πτέρυγα καταγραφής στο hotspot.

Το περιστατικό αυτό το οποίο επαναλαμβάνεται σήμερα με τους 90 νέους νεοεισερχόμενους, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αποδίδεται όχι τόσο στην έλλειψη χώρου στη Μόρια, όσο σε αδυναμία συνεργασίας του Λιμεναρχείου με τους επικεφαλής της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι επικεφαλής αυτοί, επικαλούμενοι έλλειψη προσωπικού, λειτουργούν με ωράρια δημοσίου και αφήνουν το Λιμενικό να βρει λύσεις για αυτούς που δεν χωράνε στους χώρους καταγραφής του χοτ σποτ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα λεωφορεία με πρόσφυγες περιμένουν για ώρες στη Μόρια, ενώ όπως καταγγέλλεται δεν επιτρέπεται η είσοδος ακόμα και σε όσους ζητάνε να πάνε στην τουαλέτα!

Κορύφωση όλων των παραπάνω το ότι μετά από «διαπραγματεύσεις» χωρίς αποτέλεσμα, σήμερα υποχρεώθηκε το λιμενικό να μεταφέρει τους 175 πρόσφυγες που έφθασαν στο νησί στο χώρο του λιμανιού πίσω από το Κολυμβητήριο μέχρι να τους δεχθούν στη Μόρια για καταγραφή.

Το περιστατικό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προκάλεσε την οργή του Λιμενάρχη Μυτιλήνης Πλοίαρχο Νικόλαο Πασσάδη, ο οποίος χθες με έγγραφό του στον υπουργό Ναυτιλίας το οποίο κοινοποίησε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης κατήγγειλε την παρουσία των μεταναστών στο λιμάνι. «Δεν έχω πού να τους πάω» φέρεται να αναφέρει στην αγωνιώδη επιστολή του ο Λιμενάρχης.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s