Στο δήμο Καισαριανής περνά ο ιστορικός χώρος του Σκοπευτηρίου – Σχόλιο του Δικτύου μας

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

SKOPEYTHRIO KAISARIANHS

Ο ιστορικός χώρος του Σκοπευτηρίου παραχωρείται στο δήμο Καισαριανής, 32 χρόνια μετά τη μετατροπή του σε «μνημειακό – ιστορικό» και δύο μετά την υποθήκευση του από το ΤΑIΠΕΔ.

Η παραχώρηση των 464 στρεμμάτων στο δήμο, προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσαν σήμερα οι υπουργοί Ν. Φίλης, Ευκ. Τσακαλώτος, Χρ. Σπίρτζης και Τρ. Αλεξιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά το Σκοπευτήριο είχε συμπεριληφθεί στα υπό πώληση ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων της πόλης.

Βάση της νέας τροπολογίας, ο χώρος σχεδιάζεται να αναδειχτεί ως χώρος ιστορικής μνήμης της Εθνικής Αντίστασης, ενώ στο σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία πάρκου αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

«Απολύτως θετική» χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος της πόλης Ηλίας Σταμέλος.

«Η αποκατάσταση της ιερότητας του χώρου», τονίζει ο κ. Σταμέλος προχωρά ικανοποιητικά, με τα πρώτα βήματα να ξεκινούν το 1984, μετά από πολυήμερη κατάληψη των ακτιβιστών και την κήρυξη 110 στρεμμάτων, επί υπουργίας Μελίνας, σε «ιστορικό – μνημειακό».

Κάνοντας αναδρομή στην πορεία του κινήματος διεκδίκησης του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς» ο δήμαρχος σημειώνει, ότι τότε ο δήμος «άδραξε την ευκαιρία και προχώρησε στη διαμόρφωση του χώρου σε αισθητικό πάρκο αναψυχής και Πολιτισμού με ανάδειξη της ιστορικής του φυσιογνωμίας».

Σύντομα, συνεχίζει, ο χώρος του Θυσιαστηρίου έδεσε αρμονικά με την ελπίδα, μέσα από τη δημιουργία ενός σύγχρονου πάρκου με πολλαπλές ανθρωποκεντρικές δράσεις, ενώ υλοποιήθηκε και το Πανελλήνιο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Ο αγώνας, συμπληρώνει, βαίνει στο τέρμα του με την ευνοϊκή όπως εκτιμούμε έκβαση της εκκρεμοδικίας που έχουμε με την Σκοπευτική Εταιρεία στην οποία είχε παραχωρηθεί ο χώρος το 1939 για συγκεκριμένη χρήση.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Ελπίζουμε να μην πρόκειται για μία νέα επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης, η οποία μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα ξεφουσκώσει. Ελπίζουμε, δηλαδή, να έχει γίνει από την κυβέρνηση η κατάλληλη νομική προεργασία και να έχουν επιλυθεί οι νομικές δυσχέρειες στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s