Μετά τους επικοινωνιακούς λεονταρισμούς της κυβέρνησης σε σχέση με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, άρχισε η νέα «κυβίστηση». Πρώτα με τον Σπίρτζη και μετά με τον Χουλιαράκη.

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΌπως είχαμε προβλέψει, οι πρόσφατοι επικοινωνιακοί λεονταρισμοί της κυβέρνησης σε σχέση με την υπόθεση «ΕΛΣΤΑΤ – Γεωργίου» κατέληξαν σε μία νέα άτακτη υποχώρηση και στον νέο εξευτελισμό της κυβέρνησης και της χώρας. Η υποχώρησή της ήταν αναμενόμενη, καταρχήν διότι έχει υποχωρήσει σε πολύ σημαντικότερα ζητήματα (έχει αποδεχθεί το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο) και κατά δεύτερον έχει αποδεχθεί στην πράξη τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και συνεχίζει να αποδέχεται τον υπολογισμό των ελλειμμάτων, σύμφωνα με την ελεγχόμενη από τη Δικαιοσύνη μεθοδολογία, που υιοθετήθηκε το 2010.

Η νέα απαράδεκτη «κυβίστηση» της κυβέρνησης, που έχει καταντήσει τόσο προβλέψιμη στις αντιδράσεις της, ξεκίνησε με τον Υπουργό Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος,  σε συνέντευξή του στις 30-8-2016 στον ραδιοφωνικό σταθμό  realfm 97,8 και στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, δήλωσε τα ακόλουθα για το θέμα:

Κάτια Μακρή: «Και εσείς δεν αποδέχεστε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ απ’ό,τι καταλαβαίνω;»

Χρ. Σπίρτζης: «Τί εννοείτε τα αποδεχόμαστε; Επίσημα ως κυβέρνηση τα αποδεχόμαστε έτσι και αλλιώς. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Με βάση αυτό υπάρχουν οι δεσμεύσεις που υπάρχουν στη χώρα. …. Πήραμε μία χώρα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες παραδοχές, στις οποίες βασίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι θεσμοί για να δεσμεύσουν τη χώρα και έχουμε φτάσει στο σήμερα«.

Σήμερα, τη σκυτάλη πήρε από το βήμα της Βουλής ο εκ των αρμοδίων υπουργών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ». Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Την ίδια τακτική με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση σε πάρα πολλές άλλες κρίσιμες υποθέσεις, αρκετές εκ των οποίων εξετάζονται ήδη από τη Δικαιοσύνη (π.χ. υποθέσεις των 28 ακινήτων, του Ελληνικού, κλπ). Αρέσκεται δηλαδή η κυβέρνηση σε επικοινωνιακούς λεονταρισμούς και όταν οι δανειστές – κατακτητές της χώρας της «τραβούν το αυτί» επανέρχεται στο ρόλο του υποτακτικού. Για του λόγου το αληθές παραπέμπουμε σε πλείστες επίσημες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που ομιλούν ευθέως για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας (π.χ. δείτε εδώ). Κάποιοι όμως την παρέδωσαν τη χώρα και συνεχίζουν να την κρατούν υπόδουλη. Υπενθυμίζουμε και την προδοσία, με αναίμακτο πραξικόπημα, του ηρωϊκού «ΟΧΙ» του ελληνικού  λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 από το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας (δείτε εδώ). Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα, στο οποίο το Δίκτυό μας θα επανέλθει σύντομα στα πλαίσια σχετικού αφιερώματος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το δημοψήφισμα και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Επειδή, μας αρέσει να παραπέμπουμε σε στοιχεία και ομολογίες των ιδίων των υπαιτίων και πρωταγωνιστών, παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της προαναφερθείσας συνέντευξης του Χρήστου Σπίρτζη στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή (ακούστε εδώ και το ηχητικό από το 10:38 λεπτό της συνέντευξης):

Χρ. Σπίρτζης«Όσο η χώρα βρίσκεται σε επιτροπεία και τηρεί μία συγκεκριμένη πολιτική, σύμφωνα με αυτά που έχουν επιβληθεί στη χώρα, θα κινούμαστε στην ίδια συνταγή, κατά τη γνώμη μου, αναπαραγωγής μίας τέτοιας κατάστασης«.

Κάτια Μακρή«Τί εννοείτε; Γιατί το ξέρατε, ότι θα είμαστε σε επιτροπεία, αλλά λέγατε, ότι το δεύτερο εξάμηνο θα έχουμε ανάπτυξη και μετά θα πετάμε».

Χρ. Σπίρτζης: «Ναι, ναι. Εννοώ, ότι πολλά από αυτά που επιβάλλονται στη χώρα, αντί να δημιουργούν κύκλους και τάσεις ανάπτυξης, παρότι η προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, είναι υπερπροσπάθεια και μπορώ να σας πω μία μία τις δράσεις, όταν το κύριο κριτήριο για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι να αυξάνουμε τους φόρους προκειμένου να έχουμε τα έσοδα που οι θεσμοί επιδιώκουν να έχουν και συγκεκριμένους όρους του προγράμματος, προφανώς αυτό δυσχεραίνεται. …».

Κάτια Μακρή: «Αυτή τη συνταγή που εφαρμόζετε, εσείς την υπογράψατε».

Χρ. Σπίρτζης: «Την υπογράψαμε κάτω από σκληρές πιέσεις κυρία Μακρή».

Κάτια Μακρή: «Και εσείς δεν αποδέχεστε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ απ’ό,τι καταλαβαίνω;»

Χρ. Σπίρτζης: «Τί εννοείτε τα αποδεχόμαστε; Επίσημα ως κυβέρνηση τα αποδεχόμαστε έτσι και αλλιώς. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Με βάση αυτό υπάρχουν οι δεσμεύσεις που υπάρχουν στη χώρα. …. Πήραμε μία χώρα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες παραδοχές, στις οποίες βασίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι θεσμοί για να δεσμεύσουν τη χώρα και έχουμε φτάσει στο σήμερα. ….».

Κάτια Μακρή: «Διαβάζω σήμερα στα Νέα για το αεροδρομιόσημο σε κάθε εισιτήριο υπέρ FRAPORT. Δεκατρία ευρώ λέει και μετά από την τετραετία θα γίνει δεκαοκτώ ευρώ επιπλέον. Ήταν μέρος της σύμβασης αυτό που υπογράψατε κύριε Σπίρτζη;»  

Χρ. Σπίρτζης: «Αυτό είναι μέρος της σύμβασης που βρήκαμε από το ΤΑΙΠΕΔ έτοιμο και από την κυβέρνηση Σαμαρά».

Κάτια Μακρή: «Γιατί δεν το διαπραγματευτήκατε;»

Χρ. Σπίρτζης: «Ποιος σας είπε, ότι δεν το διαπραγματευτήκαμε;»

Κάτια Μακρή: «Εκ του αποτελέσματος το βλέπω».

Χρ. Σπίρτζης: «Μα δεν μας άφησαν να αλλάξουμε μία λέξη. Τα έχω ξαναπεί. Βρήκαμε μία σύμβαση έτοιμη. Πήγαμε να την επαναδιαπραγματευτούμε. Οι θεσμοί είχαν βάλει σε συμφωνία που έγινε, ότι θα συνεχισθεί ο διαγωνισμός με τους ίδιους όρους, με τους ίδιους μειοδότες και το ίδιο σχέδιο της σύμβασης και αυτό έγινε. Αυτά που μπορέσαμε να βελτιώσουμε κυρία Μακρή είχαν να κάνουν μ’εμάς. Είχαν να κάνουν με τη διασφάλιση των εργαζομένων, όχι σε σχέση με τη FRAPORT του διαγωνισμού, αλλά με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Είχαν να κάνουν και με τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος σε σχέση με πιθανές μελλοντικές απαλλοτριώσεις».

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

1) Κυβίστηση ευρωπαϊκού επιπέδου από την Κυβέρνηση – Ο Χουλιαράκης λέει «Εμπιστευόμαστε την ΕΛΣΤΑΤ»

2) Χουλιαράκης: Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ΕΛΣΤΑΤ – Όπισθεν

3) Ο Χρ. Σπίρτζης στον realfm για τις τηλεοπτικές άδειες και την ΕΛΣΤΑΤ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s