Ποινή στέρησης μισθού στον Ντογιάκο και μπλόκο στις δικαστικές εκλογές

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

dikaiosynh-13

Με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών τιμωρήθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η πειθαρχική δίωξη του κ. Ντογιάκου αφορά στη σύγκληση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα προς συζήτηση: «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Για το λόγο αυτό είχε παραπεμφθεί σε πειθαρχική δίκη και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή επίπληξης.

Η εξέλιξη αυτή «μπλοκάρει» την υποψηφιότητα του κ. Ντογιάκου στις επικείμενες εκλογές του προσεχούς Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου για την εκλογή των νέων προϊσταμένων των δικαστηρίων στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου.

Σημειώνεται ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος και ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που προ ημερών είχε εισηγηθεί την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη, είχαν βρεθεί στο στόχαστρο του επιχειρηματία που σε γραπτή του δήλωση ανέφερε: «Μία σειρά από ενέργειες του Σταμάτη Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου», ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την παραπομπή Ντογιάκου και Δασκαλόπουλου.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

 

Ποινή στέρησης μισθού στον Ισίδωρο Ντογιάκο

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

dikaiosynh-14

Με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών τιμωρήθηκε ο προϊσταμένος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά από πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Στον πρώτο βαθμό, ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε τιμωρηθεί με απλή επίπληξη, για «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών».

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε παραπεμφθεί επειδή είχε συγκαλέσει την Ολομέλεια των εισαγγελέων Εφετών σημειώνοντας στην πρόσκληση για το θέμα της συζήτησης «Εξωθεσμική συμπεριφορά της προέδρου του Αρείου Πάγου».

Επειδή όμως σε αυτή την δίκη τιμωρήθηκε με ποινή μεγαλύτερη της επίπληξης, δεν θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο για τις νέες διοικήσεις των δικαστικών υπηρεσιών.

Εκτός από την υπόθεση αυτή ο Ισίδωρος Ντογιάκος αντιμετωπίζει πειθαρχική κατηγορία και για την υπόθεση της μη έγκαιρης μετάφρασης του βουλεύματος στην υπόθεση της Siemens για χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών που ήταν υφιστάμενοί του και κρίθηκε αρμοδίως ότι οι ενέργειες τους δεν ήταν σωστές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s