Το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015, με το οποίο προδόθηκε το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού

politikoi-arxhgoi

Συνεχίζονταςdiktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyright την αρθρογραφία μας για την ανασύσταση των κρίσιμων – ιστορικών γεγονότων του Ιουλίου – Αυγούστου 2015, που καθόρισαν και καθορίζουν ακόμη τη μέχρι σήμερα πορεία της χώρας μας προς την ολοκληρωτική καταστροφή, υπενθυμίζουμε στο σημερινό άρθρο μας το κατάπτυστο κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών, μετά τη σύσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο την 6η Ιουλίου 2015, μία ημέρα μετά το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού. Στο πρώτο άρθρο μας αποκαλύψαμε όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία της προδοσίας του «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, πριν και κατά τη διάρκεια εκείνης της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Ας θυμηθούμε τί ανέφερε αυτό το κατάπτυστο και προδοτικό κοινό ανακοινωθέν, το οποίο επίσης παραβιάσθηκε (δεν τηρήθηκε), διότι ουδέν εξ αυτών που αναφέρονται ως δεσμεύσεις πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα όλοι να μιλούν πλέον για μη εφαρμόσιμη – βιώσιμη συμφωνία, οι κυβερνώντες να παρακαλούν τους δανειστές για τροποποιήσεις στη συμφωνία, αλλά και η συζήτηση για το χρέος να «πηγαίνει στις καλένδες». Ακόμη και το ΔΝΤ έχει αποφύγει να μετάσχει στο νέο πρόγραμμα, θέτοντας σοβαρές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του (νέο μνημόνιο). Ούτως ή άλλως, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί μιλούν εκ των υστέρων για τη χειρότερη δυνατή συμφωνία.

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

«Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:

·        Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας,

·      Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,

·        Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,

·        Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,

·        Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και

·        Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη Γεννηματά.

Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος.  Στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.

Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.  Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.

Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:

·        Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.

·   Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.

·     Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

·     Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων.»

Και επειδή η εικόνα και ο ήχος έχουν μεγάλη αξία, παρακολουθήστε και τα σχετικά βίντεο:

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

«Η ΝΔ στη μακρά ιστορική της διαδρομή έχει αποδείξει εμπράκτως ότι βάζει τα συμφέροντα της χώρας πάνω απ’ όλα. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα της ζωής των πολιτών, η ανάπτυξης της οικονομίας, η κοινωνική συνοχή. … Οφείλουμε όλες οι πολιτικές ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων τουλάχιστον του δημοκρατικού τόξου να συμβάλλουμε ώστε να ξαναβρούμε την ενότητα που απαιτείται, να έχουμε την ψυχραιμία, με την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να παροτρύνομε την κυβέρνηση που έχει την κυρίαρχη ευθύνη να μπορέσει να φέρει τη συμφωνία όπως μας υποσχέθηκε».

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ)

«Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρχει άμεσα μια συμφωνία για ένα πρόγραμμα κοινωνικά δίκαιο …. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι είμαστε στην τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να δώσουμε λύση στο αδιέξοδο του ελληνικού λαού. Ο Πρωθυπουργός έντιμα και καθαρά μας είπε πολλές από τις προτάσεις που σκέφτεται να κάνει στην Ευρώπη. Κάναμε και εμείς παρατηρήσεις. Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης ανήκει στον Πρωθυπουργό. … Πρέπει να διαψεύσουμε όσους θεωρούν ότι η Ε.Ε. μπορεί να υπάρξει χωρίς τους Έλληνες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις εξελίξεις. … Δεν υπάρχουν εύκολες μέρες. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές θα πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις. … Οι πολιτικοί αρχηγοί να  είναι χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι. Ανεξαρτήτως τί ψήφισαν οι Έλληνες, η ερμηνεία όλων των πολιτικών αρχηγών είναι, ότι ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε ρήξη, αλλά συνεννόηση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. … Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει υπόψη της τις μεγάλες ανάγκες για ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και να δει ότι υπάρχει μία προσπάθεια έναρξης των διαπραγματεύσεων».

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Κ.Κ.Ε.)

«…. Εκφράσαμε ξεκάθαρα τις απόψεις του ΚΚΕ τόσο για τις εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και για αυτά  που βιώνει ο ελληνικός λαός μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή, φιλοεργατική διαπραγμάτευση μέσα στα τείχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. …. Έρχονται σκληρά μέτρα. Είτε συμφωνία με μνημόνιο και σκληρά μέτρα είτε Grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού. ….. Το ΚΚΕ διαφωνεί με το κοινό ανακοινωθέν». 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)

» …. Είναι μία ιστορική μέρα. … Πρόκειται για μια μεγάλη μέρα, όπου το σύνολο των δημοκρατικών κόμματων δίνουν τη δύναμη στον πρωθυπουργό να μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί εκ μέρος του συνόλου του ελληνικού λαού. …. Από δω και πέρα είναι στα χέρια της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση, που αποτελεί επιθυμία του συνόλου του λάου και των κομμάτων, πρέπει να βρεθεί άμεσα. Η συμφωνία είναι μονόδρομος«.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

«Η πρωτοβουλία για συνεννόηση πολιτικών δυνάμεων δυστυχώς γίνεται στο και πέντε. … Εάν η πρωτοβουλία είχε αναληφθεί νωρίτερα όπως κατ’ επανάληψη είχαμε ζητήσει, πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η συνέχιση της διαπραγμάτευσης με ευθύνη της κυβέρνησης. Η εξεύρεση λύσης, η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας που θα διασφαλίζει την ισότιμη παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ και η άμεση αποκατάσταση και ομαλοποίηση οικονομικής και κοινωνικής ζωής. … Αυτή τη λυτρωτική λύση έχει την υποχρέωση να την υπηρετήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, δεν υπάρχει χρόνος, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν έχει εντολή για ρήξη η κυβέρνηση, ο λαός πρέπει να δικαιωθεί για τις προσπάθειες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια«.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

1) Το αναίμακτο πραξικόπημα του Ιουλίου 2015 με τη συνδρομή όλου του πολιτικού συστήματος. Πως οι Μεϊμαράκης και Θεοδωράκης, περιγράφουν την παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και της λαϊκής βούλησης

2) Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΛΟΥΡΑ)

3) Mε ρεκόρ διαρκείας η «σύσκεψη πολιτικών αρχηγών» υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έτεκεν «κοινό ανακοινωθέν», χωρίς υπογραφή KKE…

4) Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: H ανακοίνωση – Συμφωνία 4 σημείων θα κατατεθούν από την ελληνική πλευρά στη Σύνοδο Κορυφής

5) Το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών

6) Αυτό είναι το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s