Bild: Έτσι μας εξαπατούν στη διάσωση της Ελλάδας – Σχόλιο του Δικτύου μας

ΑΠΟhttp://tvxs.gr

bild

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ακόμα δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα και από το πρωτοσέλιδο της, η Bild, καταγγέλλει «εξαπάτηση», την ώρα που η δυσαρέσκεια εντός του κόμματος της ‘Ανγκελα Μέρκελ φτάνει και σε αίτημα νέας ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή σχετικά με το θέμα.

Η Bild κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Έτσι μας εξαπατούν στη διάσωση της Ελλάδας!»

Στο σχετικό άρθρο, στη σελίδα 2, διαβάζουμε στον υπότιτλο: «Εδώ και ένα χρόνο η γερμανική κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις της στο ζήτημα της Ελλάδας – Ακόμα να αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης».

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να λαμβάνει δισεκατομμύρια παρά το γεγονός ότι δεν πληρείται η βασική προϋπόθεση για το τρίτο πακέτο στήριξης.
Μήπως μας παραπλανούν σκόπιμα στο ζήτημα διάσωσης της Ελλάδας; Πέρυσι το καλοκαίρι η γερμανική βουλή έδωσε το πράσινο φως στο τρίτο πακέτο στήριξης υπό μια προϋπόθεση: ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η καγκελάριος Μέρκελ υποσχόταν τότε ότι «το Ταμείο συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, θα συμμετάσχει και στη περαιτέρω διαδικασία». Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνιζε: «Για τη γερμανική κυβέρνηση είναι όρος μια συμμετοχή του ΔΝΤ».

Στο μεταξύ η γερμανική βουλή έχει δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση 28,9 δις στην Αθήνα.

Το ΔΝΤ όμως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για τη συμμετοχή του. Και η απόφαση θα καθυστερήσει, μιας και η επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Ταμείου ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους.

Την περασμένη εβδομάδα οι ειδικοί του Ταμείου αξιολογώντας τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα κατέληξαν στο πικρό συμπέρασμα ότι χωρίς κούρεμα η χώρα δεν θα ξανασταθεί στα πόδια της.

Από την πλευρά του ωστόσο, το Βερολίνο απορρίπτει ένα κούρεμα. Το γεγονός ότι εκταμιεύονται δις για την Αθήνα παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ο ρόλος του ΔΝΤ, προκαλεί όλο και μεγαλύτερη δυσθυμία στους βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης.

Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Κρίστιαν φον Στέτεν δηλώνει στην Bild ότι «πολλοί βουλευτές αισθάνονται ότι εξαπατώνται. Αυτός δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης του κοινοβουλίου», διαμαρτύρεται. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των γερμανών συντηρητικών Μίχαελ Φουξ δηλώνει: «Ακούμε συνέχεια ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει. Εύχομαι ότι το Ταμείο θα δώσει σύντομα το πράσινο φως».

Ο χριστιανοκοινωνιστής πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής Πέτερ Ράμζαουερ ζητά ακόμα και νέα ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για το τρίτο πακέτο στήριξης: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει το κοινοβούλιο αν θα τηρήσει την υπόσχεσή της για συμμετοχή του Ταμείου και ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής με τα δις που προβλέπονται για την Ελλάδα». Σε περίπτωση που το Ταμείο δεν αποφανθεί μέχρι τα τέλη του έτους ‘θα πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο και να παγώσει άμεσα κάθε καταβολή δόσεων προς την Ελλάδα’».

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την αποπληρωμή

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους συντηρητικούς βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθησή του για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης τονίζοντας ότι το Ταμείο «πρέπει και θα συμμετάσχει» στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

Μιλώντας χθες στην επιτροπή Δημοσιονομικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου απέρριψε ωστόσο για μια ακόμα φορά μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μιας και όπως είπε η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις αποπληρωμές χρέους ή τα καταβαλλόμενα επιτόκια.

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι χθες στο γερμανικό κοινοβούλιο και την απάντηση ερωτήσεων των μελών των επιτροπών Δημοσιονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σχετικά με τις επιλογές και την πολιτική της κεντρικής τράπεζας, ο γερμανός υπουργός τόνισε ότι συμφωνεί με τον Μ. Ντράγκι ότι «η ευρωζώνη χρειάζεται ενίσχυση της οικονομικής δυναμικής, περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αύξηση των επενδύσεων».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

ΑΠΟhttp://tvxs.gr

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΟι εξελίξεις δικαιώνουν και επιβεβαιώνουν πλήρως τις αναλύσεις, τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις, που είχαν προ μηνών δημοσιευτεί στον ιστοχώρο του Δικτύου μας. Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα είχαν προβλεφτεί και αναλυθεί σε δύο συνεχή άρθρα του Δημήτρη Κλούρα. Και τα δύο δημοσιεύτηκαν τον Μάιο του 2016, με τίτλο «Τώρα αρχίζει να εφαρμόζεται πραγματικά το καταστροφικό τρίτο μνημόνιο. Στα πρόθυρα και τέταρτου μνημονίου με τη συμμετοχή του ΔΝΤ; Τα ψεύδη της κυβέρνησης και η υποκρισία της μνημονιακής «αντιπολίτευσης»» και «Η συμφωνία του EUROGROUP της 25ης Μαΐου 2016: Μία ακόμη καταστροφική για την Ελλάδα συμφωνία«. Θα δούμε πολλά επεισόδια ακόμη στην κόντρα ΔΝΤ (βλέπε ΗΠΑ) – Γερμανίας. Αυτή η κόντρα θα ζημιώσει τελικά τη Γερμανία, αφού ήδη δημιουργείται σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην εσωτερική πολιτική σκηνή της. Παράλληλα, οι ΗΠΑ μεθοδικά αποδομούν το οικονομικό «θαύμα» της Γερμανίας, άλλοτε με αποκαλύψεις για απάτες των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και επιβολή προστίμων σ’αυτές και άλλοτε με αποκαλύψεις και επιβολή προστίμων σε βάρος της Deutsche Bank. Οι Γερμανοί προκάλεσαν και προκαλούν τις ΗΠΑ, αμφισβητώντας την κυριαρχία τους στην Ευρώπη, και πλέον το πληρώνουν σταδιακά. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι γερμανικές κυβερνήσεις δεν διδάσκονται από αυτήν. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα έχουν σοβαρότατες συνέπειες στη συνοχή, όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της ίδιας της ευρωπαϊκής ένωσης. Ήδη το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται ιδίως με το BREXIT.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s