Ας θυμηθούμε τί έλεγε ο Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος (27-6-2015)

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΤο Δίκτυό μας συνεχίζει την ανασύσταση των κρίσιμων – ιστορικών γεγονότων του Ιουλίου – Αυγούστου 2015, που καθόρισαν και καθορίζουν μέχρι σήμερα την πορεία της χώρας μας στην καταστροφή. Στα πλαίσια αυτά υπενθυμίζουμε όσα δήλωνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας για την υποστήριξη της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. Αξίζει να θυμηθείτε το περιεχόμενο εκείνης της ομιλίας, διότι αποδεικνύει το μέγεθος της προδοσίας του «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού. Όσα δήλωσε, ότι δεν θα πράξει και δεν θα συμφωνήσει και για τα οποία δικαιολόγησε την προσφυγή στο δημοψήφισμα, αυτά ακριβώς και χειρότερα έπραξε στο τέλος, παραβιάζοντας το νομικά δεσμευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Θα διαπιστώσετε τον απόλυτο εμπαιγμό και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

Εμείς σταθήκαμε ενδεικτικά στα ακόλουθα σημεία της ομιλίας του:

4:30′: «Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει κυρίαρχα και όλοι μας θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του, όποια και εάν είναι αυτή. Γιατί έχουμε υποχρέωση, πάνω απ΄όλα να υπερασπιστούμε το ελληνικό Σύνταγμα, τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντι στους αγώνες και στις θυσίες του ελληνικού λαού. Θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, θα υπερασπιστούμε τη λαϊκή κυριαρχία, αλλά θα υπερασπιστούμε ταυτόχρονα και τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης».

13:55′: «Η επιμονή όμως, ως προϋπόθεση μάλιστα για συμφωνία, αυτή να εγκριθεί και από το ΔΝΤ, τη στιγμή μάλιστα που όλοι γνωρίζουν, ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να συνεχίσει, όπως εδώ και ένα χρόνο έχει σταματήσει εκταμιεύσεις – από το προηγούμενο καλοκαίρι του 2014 δεν εκταμιεύει χρήματα για το ελληνικό πρόγραμμα – διότι γνωρίζει, ότι δεν υπάρχει προοπτική βιωσιμότητας στο χρέος. Η επιμονή, λοιπόν, σώνει και καλά να είναι και το Ταμείο στην απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που σε όλους είναι σαφές, ότι δεν θα συνεχίσει εκταμιεύσεις, ήταν μία επιμονή, που περιόρισε ασφυκτικά κάθε πιθανότητα ενός έντιμου συμβιβασμού«.

Ενώ αιτιολογούσε την προσφυγή στην κρίση του ελληνικού λαού, μεταξύ άλλων, και στην επιταγή των δανειστών για συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα και ενώ  γνώριζε, ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμεί να συμμετάσχει και ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ωστόσο, μετά το δημοψήφισμα απεδέχθη την επιβολή νέου μνημονίου, με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ, αποστέλλοντας μάλιστα και σχετική πρόσκληση σ’αυτό να μετάσχει (δείτε εδώ την πρόσκληση: GREECE-LETTER-IMF01-24JULY2015 – TSAKALOTOS. Διαβάστε επίσης εδώ και εδώ)

19:30′: «Απαίτησαν, επίσης, την εκτόξευση του ΦΠΑ στον τουρισμό, δηλαδή στα ξενοδοχεία και στην εστίαση, από το 6,5% στο 23%, και με αυτήν την επιμονή τους οι ίδιοι προκαλούν ένα εύλογο ερώτημα: Άραγε, για ποιον δουλεύουν; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν αυτοί που θέλουν να οδηγήσουν σε ξαφνικό θάνατο το πιο ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας διεθνώς, τον τουρισμό; Άκουσα ένα εύλογο σχόλιο: Αντί να αυξήσουν 17 μονάδες τον ΦΠΑ στον τουρισμό, ας βγάλουν μία ταξιδιωτική οδηγία, να μην έρχονται τουρίστες στη χώρα μας«.

Ενώ ισχυρίστηκε, ότι αρνήθηκε να συμβιβαστεί με αυτή την επιταγή των δανειστών και ότι, μεταξύ άλλων, στρέφεται καί γι’αυτον το λόγο στην κρίση του ελληνικού λαού, ωστόσο, με την επιβολή του τρίτου μνημονίου, έπραξε αυτό που φέρεται να απέρριπτε αρχικώς και αυτό που απέρριψε κυριαρχικά ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Παραπέμπουμε και σε όσα μήνες αργότερα δήλωσε ο νυν πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, για το συγκεκριμένο θέμα:

«Το περασμένο καλοκαίρι, όταν γινόταν η διαπραγμάτευση της Συμφωνίας, υπήρχε μια ιδιαίτερη εμμονή από πλευράς των θεσμών, για την εξομοίωση του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά. Εμμονή, που, καταρχήν, αντιβαίνει με τη ρητή διατύπωση του άρθρου 106 του Συντάγματος, που προνοεί για να λαμβάνεται μέριμνα για την ιδιαιτερότητα των παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών, κυρίως, όμως, οφείλεται -εξ όσων είχαμε αντιληφθεί από τότε κιόλας- στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων να μειωθεί η οικονομική ανταγωνιστικότητα και στο επίπεδο του τουρισμού, κι όχι μόνο των νησιών μας, έναντι άλλων ευρωπαϊκών περιοχών» και «Υπάρχει ένα είδος επιτροπείας και στη νομοθετική διαδικασία, που θέτει ζήτημα Δημοκρατίας και κυριαρχίας στη χώρα».

Εν γνώσει τους, λοιπόν, αποφάσισαν αργότερα την καταστροφή του ελληνικού τουρισμού υπέρ των ανταγωνιστών της χώρας μας στο τουριστικό προϊόν.

35:54′: «Κάθε απόπειρα να μετατραπεί το δημοψήφισμα αυτό από δημοψήφισμα απόρριψης του νέου μνημονίου σε δημοψήφισμα για το νόμισμα της χώρας, υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατική διαδικασία και αποκαλύπτει τις κρυφές και μύχιες επιδιώξεις των υποστηρικτών των μνημονίων».

Όπως προκύπτει, 0 ίδιος ο Τσίπρας ερμήνευσε το δημοψήφισμα ως «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στην επιβολή μνημονίου. Ενώ, λοιπόν, κυριαρχικά ο ελληνικός λαός είπε «ΟΧΙ» σε μνημόνιο και ιδίως αυτό, που του τέθηκε υπόψη στο δημοψήφισμα, η κυβέρνηση του έφερε μνημόνιο και μάλιστα χειρότερο από αυτό που απερρίφθη στο δημοψήφισμα.

Το Δίκτυό μας θα συνεχίσει την προσπάθεια έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα γεγονότα εκείνης της κρίσιμης περιόδου, διότι πρέπει να γνωρίζουμε, να μην λησμονούμε και, όταν έρθει η κρίσιμη ώρα, να λαμβάνουμε τις ορθές αποφάσεις. Θα ακολουθήσει ανάρτηση με τις ομιλίες όλων των πολιτικών αρχηγών και των στελεχών των κομμάτων στα πλαίσια της συζήτησης στη Βουλή την 27η Ιουνίου 2015 για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Οι ομιλίες είναι αποκαλυπτικές και εκτιμώνται εκ των υστέρων με διαφορετικό τρόπο από εκείνη την περίοδο, γνωρίζοντας πλέον τις μετέπειτα εξελίξεις και την προδοσία του «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

1) Το αναίμακτο πραξικόπημα του Ιουλίου 2015 με τη συνδρομή όλου του πολιτικού συστήματος. Πως οι Μεϊμαράκης και Θεοδωράκης, περιγράφουν την παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και της λαϊκής βούλησης

2) Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΛΟΥΡΑ)

3) Το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015, με το οποίο προδόθηκε το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s