Το ΔΝΤ καλεί την Deutsche Bank να πείσει για τη βιωσιμότητα της

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

DEUTSCHE BANK

Η Deutsche Bank πρέπει να λάβει μέτρα για να πείσει τους επενδυτές ότι έχει βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, την οποία το Ταμείο έχει κατατάξει πρώτη στη λίστα με τις συστημικά επικίνδυνες τράπεζες.

Η γερμανική τράπεζα χρειάζεται, επίσης, να αντιμετωπίσει «κινδύνους που προκύπτουν από δικαστικές διαμάχες», δήλωσε σήμερα ο Πίτερ Ντάτελς, αναπληρωτής διευθυντής αγορών χρήματος και κεφαλαίων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. «Αυτό είναι το νέο περιβάλλον που βρισκόμαστε και είμαι βέβαιος ότι τα προβλήματα αυτά θα αντιμετωπισθούν», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Ουάσιγκτον.

Το ΔΝΤ είχε δηλώσει τον Ιούνιο ότι οι διασυνδέσεις της Deutsche Bank με άλλες τράπεζες την καθιστούν την πιο επικίνδυνη συστημικά τράπεζα μεταξύ των παγκόσμιων πιστωτικών ιδρυμάτων. Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έχει ενεργητικό περίπου 1,8 τρισεκ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 50% του γερμανικού ΑΕΠ και διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s