ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Ανακοίνωση των προέδρων των Ανώτατων Δικαστηρίων για τα μισθολογικά

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

dikaiosynh-19

Μαίνεται ο πόλεμος στη Δικαιοσύνη καθώς μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι αυτοί θα έπερεπε να έχουν  κληθεί από την κυβέρνηση για να συζητηθούν τα μισθολογικά των δικαστών, αλλά και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί συναλλαγής…

οι πρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων με ανακοίνωσή τους υπεραμύνονται της θέσης τους ότι δικαιωματικά ασχολούνται με τα μισθολογικά, ενώ επιτίθενται και στα πολιτικά κόμματα.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των πρόεδρων του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, του Συμβουλίου Επικρατείας, Νικολάου Σακελλαρίου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκης Θεοτοκάτου: έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρώτιστο καθήκον των επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι η διαφύλαξη του κύρους και της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών, συνάρτηση της οποίας, ως θεσμικό και όχι ως οικονομικό ζήτημα, αποτελεί και το ύψος του μισθολογίου τους, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωσή τους, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα (άρθρ. 88). Συνεπώς, δικαιούνται και υποχρεούνται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και για το εν λόγω θέμα, το οποίο, μαζί με άλλα θεσμικά θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης για την βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης (αύξηση οργανικών θέσεων, μηχανοργάνωση Δικαστηρίων, συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις) καθώς και θέματα Δικαιοσύνης, που σχετίζονται με την υπό σχεδιασμό αναθεώρηση του Συντάγματος, συζητήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, μετά από αίτημα των Προέδρων, επ΄ ευκαιρία της έναρξης του νέου δικαστικού έτους και επ΄ ευκαιρία της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης.
Παρόμοια συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί και επί Πρωθυπουργίας κ. Σαμαρά, με τους τότε Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.
Η προσπάθεια ορισμένων Πολιτικών κομμάτων να εμπλέξουν τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης σε κομματικά παιχνίδια είναι απαράδεκτη και πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει. Οι Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων και γενικότερα όλοι οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν χρειάζονται υποδείξεις από κανέναν για να εφαρμόσουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, χωρίς, βεβαίως να βρίσκονται απομονωμένοι από την κοινωνία και τα προβλήματά της.
Ως εκ τούτου, η επικοινωνιακή διαχείριση της συνάντησης από ορισμένες πλευρές υπήρξε ατυχής και άστοχη.

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

1) Νέος γύρος στον εμφύλιο των δικαστών

2) Πρόεδροι ανωτάτων δικαστηρίων κατά κομμάτων για το δικαίωμα ενασχόλησης με μισθολογικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s