ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: «Πολιτικά ύποπτη η συνάντηση Τσίπρα με δικαστές»

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

dsa-dikaiosynh

Πολιτικά ύποπτη χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων στο Μαξίμου.

Οι δικηγόροι παράλληλα σημειώνουν ότι η επίμαχη  συνάντηση έγινε υπό τη βαριά σκιά των δηλώσεων του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, που προεξοφλούσαν το περιεχόμενο της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.

«Είναι αυτονόητο ότι οι εκπρόσωποι των κρατικών λειτουργιών πρέπει να συνευρίσκονται και να συνομιλούν, όμως η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων δεν έλαβε χώρα σε μια στιγμή πολιτικά και νομικά ανύποπτη», σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι η επίμαχη συνάντηση:

-«Προγραμματίστηκε πέντε μόλις ημέρες μετά την ματαίωση της  διασκέψεως του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου στην υπόθεση όπου κρίνεται η νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

-Έγινε μια μόλις ημέρα μετά τις ηχηρές καταγγελίες αντιπροέδρων του ιδίου δικαστηρίου για εκτροπή της Δικαιοσύνης από το συνταγματικό της ρόλο και ανεπίτρεπτη αρνησιδικία, που συνοδεύτηκε από την παραίτησή τους από το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ.

-Έγινε υπό τη βαριά σκιά των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, που προεξοφλούσαν το περιεχόμενο της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.

-Πραγματοποιήθηκε, τέλος, με σπουδή, που τελεί σε κραυγαλέα αντίθεση με την επί πεντάμηνο αδράνεια του Πρωθυπουργού στο αίτημα για συνάντηση εκ μέρους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία εκφράζει θεσμικά και συλλογικά το δικαστικό σώμα.

Υπό το κράτος των συμπτώσεων αυτών, υπογραμμίζουν οι δικηγόροι της Αθήνας, «η συνάντηση που έγινε έχει απωλέσει τα αμιγή θεσμικά της χαρακτηριστικά και εγείρει εύλογες υπόνοιες ότι απέβλεπε στην «λύση» εκκρεμών νομικών ζητημάτων» και καταλήγουν: «Σε κάθε περίπτωση η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι προεχόντως καθήκον των λειτουργών της».

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Αιχμές από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για συνάντηση Τσίπρα ανωτάτων δικαστών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s