Όταν ο Τσίπρας δήλωνε για τον Τραμπ: «Ελπίζω να μην μας βρει κι αυτό το κακό». Τώρα τί θα κάνει;

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΌταν ηγείσαι μίας χώρας (π.χ. πρόεδρος, πρωθυπουργός, κλπ) πρέπει να προσέχεις διπλά τα λόγια σου, ιδίως όταν αναφέρεσαι σε αρχηγούς ή πιθανούς μέλλοντες αρχηγούς άλλων χωρών, από τη στάση των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η τύχη της χώρας σου. Σε τέτοιες περιπτώσεις τις όποιες προσωπικές απόψεις, σκέψεις και αντιπάθειες, πρέπει να τις κρατάς για τον εαυτό σου.

Θα θυμάστε τον Τσίπρα, προ των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, να αναφέρεται απαξιωτικά σε βάρος της Μέρκελ και του Σόιμπλε (go back Merkel, go back Schauble), αλλά και του …. «φίλου» Ολάντ, τον οποίο χαρακτήριζε «Ολαντρέου», παρομοιάζοντάς τον με τον Παπανδρέου. Πράγματι, πώς μπορεί κανείς να δει θετικά τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ιδίως όταν είσαι Έλληνας κι έχεις υποστεί τις συνέπειες της πολιτικής τους σε βάρος της χώρας μας. Αυτό, ωστόσο, δεν δικαιολογεί τον Τσίπρα, με την ιδιότητα του υποψήφιου πρωθυπουργού και πολύ περισσότερο του πρωθυπουργού να δημοσιοποιεί την όποια αντιπάθειά του (;) προς αρχηγούς ή υποψήφιους αρχηγούς κρατών, με τους οποίους θα αναγκαζόταν να συνομιλήσει, να διαπραγματευτεί, κλπ. Τώρα πλέον, αφού του ανταπέδωσαν σε επίπεδο πολιτικής την εχθρότητα, που εξέπεμπε δημοσίως (μόνο όμως στα λόγια), έχει πλέον μετατραπεί σε …. «καλό παιδί» και «υπάκουο μαθητή.

Συνεχίζει, ωστόσο, ο Τσίπρας, με τον ίδιο ανεύθυνο για ηγέτη μίας χώρας τρόπο, να επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος. Ενώ λοιπόν η εκλογή Τραμπ ως προέδρου των Η.Π.Α., ήταν μία πιθανότητα και ενώ η αποδυναμωμένη και πλήρως εξαρτημένη χώρα μας (και με ευθύνη πλέον του Τσίπρα) εμφανίζεται ως αναξιοπρεπής ικέτης στη διεθνή σκηνή, ο πρωθυπουργός Τσίπρας καταφέρθηκε δημοσίως κατά του Τραμπ, χωρίς να αναλογιστεί, ότι ενδέχεται την επαύριο να αναζητεί τη βοήθειά του. Τώρα θα πρέπει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να «καταπιεί» όσα έλεγε σε βάρος του Τραμπ (όπως έκανε με τη Μέρκελ, τον Σόϊμπλε και τον Ολάντ), προκειμένου να μη σταθεί η συμπεριφορά του Τσίπρα, για μια ακόμη φορά, ολέθρια για τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας. Θα έχετε διαπιστώσει πώς κινήθηκε και κινείται ο πανούργος Ερντογάν, σε αντίθεση με τον αδαή και αμετροεπή Τσίπρα. Παρακολουθείστε τί ισχυριζόταν πρόσφατα για τον Τραμπ:

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s