«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ WIKILEAKS! Βάζει τέλος στα σχέδια της Μέρκελ για ηγεμονία στην Ευρώπη

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

merkel-assanz

Σχεδόν 2.500 άκρως απόρρητα έγγραφα, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η χακτιβιστική ιστοσελίδα, τα οποία ρίχνουν φως στη σκοτεινή σχέση μεταξύ της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Bundesnachrichtendienst – BND) και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA).

Μεταξύ αυτών βρίσκονται διοικητικά έγγραφα, αλληλογραφία, συμφωνίες και αντιδράσεις του Τύπου, όπως έγραψε το WikiLeaks στην ανάρτηση του, σύμφωνα με την express.co.uk.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό κοινοβουλευτική έρευνα στην Γερμανία ήδη από το περασμένο έτος όπου είχε αποκαλυφθεί ότι η NSA παρακολουθούσε την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους της Γερμανίας, της Γαλλίας και της ΕΕ. Το WikiLeaks σημειώνει ότι τα νέα αρχεία θα βοηθήσουν στην έρευνα.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη απελευθέρωση των διαβαθμισμένων εγγράφων, ο Τζούλιαν Άσσανζισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να θέσει την υπεροχή της Γερμανίας εντός της ΕΕ υπό αμφισβήτηση.

Είπε: «Τα σημαντικά αυτά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η έρευνα έχει χρησιμοποιήσει τα έγγραφα από τον κ. [Edward] Snowden, αλλά όμως ήταν πολύ δειλοί για να του επιτρέψουν να καταθέσει ως μάρτυρας.

«Η Γερμανία δεν μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο εντός της ΕΕ εάν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες της είναι υποταγμένες στις επιθυμίες ενός κράτους εκτός της ΕΕ.»

Το WikiLeaks είχε αποκαλύψει το 2015 πως η NSA κατασκόπευε τη Γερμανία, και πώς η δική της υπηρεσία πληροφοριών, το BND Γερμανίας, είχε συνεργαστεί με την NSA στο να παρακολουθεί ηγετικά πολιτικά στελέχη στην Ευρώπη.

Σε τελευταία ανακοίνωση του το WikiLeaks πρόσθεσε: «Ενώ μια σειρά από γεγονότα έχουν ήδη έρθει στο φως ως αποτέλεσμα της έρευνας, συμπεριλαμβανομένων τη δημοσίευση των εγγραφών του WikiLeaks πέρυσι, αυτή η σημαντική νέα συλλογή αρχείων παρέχει σημαντικά νέα στοιχεία.

«Η συλλογή περιέχει συμφωνίες μεταξύ της BND και της NSA, εσωτερικές διεργασίες στο BND, αλλά και πιο πρόσφατες λεπτομέρειες σχετικά με τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών.

«Για παράδειγμα, ένα έγγραφο από την BND αναφέρει ότι ένας εργαζόμενος της BND  θα πρέπει να αναλάβει να χρησιμοποιήσει το λογισμικό XKeyscore, ένα σύστημα της NSA για την αναζήτηση και την ανάλυση των δεδομένων που συλλέγονται μέσω μαζικής επιτήρησης.

«Τα έγγραφα δείχνουν πώς οι μυστικές υπηρεσίες έχουν βρει τρόπους να εργάζονται κάτω από την «μύτη» τη δική τους κυβέρνησης.»

Ηλίας Σιατούνης

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s