ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΘΗΝΑ 9,84″: Παραπομπή σε δίκη για 15 πρώην στελέχη

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

athina-984

Την παραπομπή σε δίκη για 15 πρώην στελέχη του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» κι έναν επιχειρηματία, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Ο Εισαγγελέας επίσης, κρίνει ότι πρέπει να αποσταλεί στην Βουλή η δικογραφία σε ότι αφορά τον δημοσιογράφο, νυν βουλευτή, Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος παλαιότερα υπήρξε μέλος του ΔΣ του σταθμού, με αίτημα την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Η δικογραφία αφορά πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών για τα οικονομικά πεπραγμένα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού στο οποίο καταγράφονται «αδικαιολόγητα» έξοδα σε δώρα, ταξίδια, δημόσιες σχέσεις και άλλα που συνολικά αγγίζουν τα 37 εκατομμύρια ευρώ. Η ελεγκτέα περίοδος ήταν από το 2001 έως το 2010, ωστόσο το διάστημα 2001-2003 έχει αρχειοθετηθεί και δεν αξιολογήθηκε ποινικά καθώς έχουν παραγραφεί όποια αδικήματα.

Ο εισαγγελέας ζητά να λογοδοτήσουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για αδικήματα που αφορούν ανά περίπτωση κακουργηματική απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτήν, σε βάρος ΟΤΑ.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι πρόεδροι και γενικοί διευθυντές των Διοικητικών Συμβουλίων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, ενώ ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στον χώρο των εκδηλώσεων. Η εμπλοκή του στην υπόθεση αφορά διακανονισμό που είχε γίνει ώστε ο Δήμος να εξοφλήσει οφειλές προς την εταιρία του πιστώνοντας το ποσό έναντι οφειλής του επιχειρηματία σε τράπεζα. Κατά την δικογραφία ο επιχειρηματίας εισέπραξε το εν λόγω ποσό, περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τώρα η τράπεζα να ζητάει τις οφειλές από το Δήμο.

Στο υλικό των οικονομικών ελεγκτών αναφέρονται έξοδα δημοσίων σχέσεων, έξοδα για το «γραφείο του προέδρου» στην διετία 2009-2010 όπως για αγορά τσάντας αξίας 500 ευρώ, μανικετόκουμπων και ζώνης συνολικού κόστους 403 ευρώ, συνθέσεων λουλουδιών κόστους από 35 ευρώ έως 200 ευρώ, 5 τηλεφώνων γνωστής μάρκας αξίας άνω των 2500 ευρώ, αρωμάτων 369 ευρώ. Τα έξοδα ταξιδιών, σύμφωνα με τους οικονομικούς ελέγχους, από το 2001 έως και το 2010 ξεπέρασαν τα 350.000 ευρώ, τα έξοδα σε κούριερ μόνο για το 2010 έφθασαν τις 69 χιλιάδες ευρώ ενώ το 2009 ανήλθαν σε 48 χιλιάδες ευρώ. Τα έξοδα φιλοξενίας που την περίοδο 2003-2007 ήταν 33.000 ευρώ, από το 2008 έως το 2010 κατεγράφησαν στις 83.000 ευρώ. Στα γενικότερα έξοδα του τμήματος δημοσίων σχέσεων αναγράφονται δαπάνες για χιλιάδες σουβέρ, σελιδοδείκτες, αναψυκτικά, κορνίζες, κομπολόγια και άλλα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας. Τέλος αναφέρονται ποσά που δαπανήθηκαν για την επισκευή του αμφιθεάτρου στο Γκάζι που δεν ανήκει στον 9,84».

Η ανακοίνωση του Γιώργου Κυρίτση

«Θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη την ευαισθησία της δημοτικής αρχής και των δικαστικών αρχών σε θέματα δημόσιου χρήματος», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με την εισαγγελική πρόταση.

Επισημαίνει επίσης ότι εμπλοκή του ονόματος του έχει σχέση αποκλειστικά και μόνο με τη συμμετοχή του στο ΔΣ του σταθμού ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων και υπογραμμίζει:

«Θεωρώ βέβαιη την απαλλαγή μου, καθώς κινήθηκα πάντα καλή τη πίστη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και ως εκ της θέσεως του απλού μέλους του ΔΣ και μάλιστα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν είχα αποφασιστικό ρόλο. Κατά το διάστημα της συμμετοχής μου στο ΔΣ δεν αποκόμισα κανένα άμεσο ή έμμεσο χρηματικό ή σε είδος όφελος».

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s