ΣΧΕΔΟΝ 4,5 ΔΙΣ. «ΧΑΝΕΙ» Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

AYTHAIRETA-2

ΠΗΓΗhttp://greenagenda.gr

του Θοδωρή Καραουλάνη

Τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που εξέδωσε χθες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπως έγραψε η Greenagenda, με τα οποία προκύπτει ότι το σύνολο των καταχωρηθέντων προστίμων από τη νομοθεσία αυθαιρέτων ανέρχεται σε 3,3 δισ. ευρώ, με τα 1,8 δισ. ευρώ να έχουν ήδη εισπραχθεί από το κράτος, κρύβουν μία σημαντική λεπτομέρεια που δεν θα ακούσετε εύκολα.

Τα χρήματα αυτά, βάσει όλων των νόμων των αυθαιρέτων, πρέπει να κατευθυνθούν μόνο για δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου, αποκλειόμενης κάθε άλλης χρήσης, δηλαδή για δράσεις που εξισορροπούν τις επιπτώσεις της αυθαίρετης δόμησης που έχει ήδη συμβεί στο φυσικό περιβάλλον. Και δικαιούχοι αυτών των χρηματοδοτήσεων για δράσεις είναι, κατά βάση, οι ΟΤΑ, δηλαδή οι Δήμοι και Περιφέρειες της χώρας (και σε κάποιες περιπτώσεις οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις).

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και το περισσότερο από 1 δισ. ευρώ που έχει πάρει το Πράσινο Ταμείο από το νόμο 3843 για τους ημιυπαίθριους, δημιουργείται ένας «κουμπαράς» σχεδόν 4,5 δισ. ευρώ για συγκεκριμένες δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό με βάση τα σημερινά δεδομένα – και χωρίς να έχουν καν δηλωθεί ακόμη όλα τα αυθαίρετα!  Οι εκτιμήσεις της αγοράς μάλιστα μιλούν για τουλάχιστον άλλες τόσες δηλώσεις αυθαιρέτων που πρέπει να μπουν στο σύστημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΠΗΓΗhttp://greenagenda.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s