Επιμένει σε σκληρή στάση το ΔΝΤ: Απαιτείται πρόοδος στα σημαντικά θέματα, προειδοποιεί

dnt-4

ΠΗΓΗhttp://mignatiou.com

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι έτοιμο ακόμα για συμφωνία συμμετοχής στο Ελληνικό Πρόγραμμα και πιστεύει ότι απαιτείται αρκετή δουλειά και συμφωνία σε άλλα σημαντικά θέματα που εγείρει προς την Αθήνα και τους άλλους δανειστές.

Το Ταμείο ανακοίνωσε την επιστροφή της Αποστολής του υπό την κ. Ντέλια Βελκουλέσκου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας οι θέσεις του ΔΝΤ δεν άλλαξαν ούτε στη σημερινή συνεδρίαση και αυτό κατέστησε σαφές ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν που παραβρέθηκε στο Eurogroup με την κ. Βελκουλέσκου. Δεν συμμετείχε η κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ΔΝΤ στέλνει διπλό μήνυμα: ότι η επιστροφή του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα δεν σημαίνει γεφύρωση των διαφορών, αλλά και ότι δεν θα πρέπει να προεξοφλείται συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Καλωσορίζει πάντως την πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση μετά το πέρας του Eurogroup, το ΔΝΤ αναφέρει τα εξής:

“Χαιρετίζουμε την πρόοδο που σημείωσαν οι ελληνικές αρχές για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Θεσμών σε βασικούς τομείς. Σε αυτή τη βάση, έχουμε συμφωνήσει να στείλουμε την Αποστολή (στην Αθήνα). θα απαιτηθεί μεγαλύτερη πρόοδος για να γεφυρωθούν οι διαφορές σε άλλα σημαντικά ζητήματα, και είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας (staff agreement) σε τεχνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής».

“We welcome the Greek authorities progress to meet the requirements of the institutions in key areas. On that basis, we have agreed to send back the mission. More progress will be needed to bridge differences on other important issues, and it is too early to speculate about the prospect for reaching staff level agreement during this mission.”

ΠΗΓΗhttp://mignatiou.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s