ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΣτΕ: «Ιδού γιατί με απομάκρυνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

sabaidoy-2

Η προσφυγή της πρώην γενικής γραμματέως εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, συζητήθηκε στην 7μελή σύνθεση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η κα Σαββαίδου η οποία παύθηκε από τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2015 με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, υποστήρίζει στην προσφυγή της ότι η απομάκρυνσή της είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ΕΣΔΑ ως προς το σκέλος εκείνο που δίνει στο υπουργικό συμβούλιο τη δυνατότητα να λήγει την θητεία του γενικού γραμματέα.

Ακόμη υποστηρίζει ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι μη νόμιμη, καθώς δεν προηγήθηκε απόφαση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, ενώ θα έπρεπε να έχει κληθεί και η ίδια για την παροχή εξηγήσεων.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συζήτησης υποστηρίχθηκε ότι η απομάκρυνση της κ. Σαββαΐδου έγινε όχι για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά για την ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων, καθώς η προσφεύγουσα δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση.

Επίσης, η κ. Σαββαΐδου, η οποία ήταν παρούσα στη διαδικασία, υποστήριξε ότι η εμπάθεια σε βάρος της προκύπτει από μία σειρά περιστατικών που αποδεικνύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εξαναγκάσει σε παραίτηση.

Η απόφαση αναμένεται σε λίγους μήνες.

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s