Τα ίδια και τα αυτά η κ. Κριστίν Λαγκάρντ: Επιμένει στους πυλώνες μεταρρυθμίσεων και χρέους

ΠΗΓΗhttp://mignatiou.com

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ήταν και πάλι απόλυτη όταν ρωτήθηκε για πολλοστή φορά για το ελληνικό πρόβλημα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Είπε: «Για να καταρτίσουμε την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα πρέπει να συζητήσουμε και να κατανοήσουμε τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα εφαρμοσθούν στην ελληνική οικονομία και τα οποία κατά την άποψη μας θα πρέπει να είναι λογικά. Από αυτά θα εξαρτηθεί η ελάφρυνση χρέους που θα απαιτηθεί μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα».

Η κ. Λαγκάρντ επέλεξε ξανά να τονίσει τη θεωρία των δύο πυλώνων, που εισήγαγε από την περασμένη χρονιά και στην οποία επιμένει. Αναγνώρισε, βεβαίως, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε ότι αφορά τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις  και τόνισε ότι οι λεπτομέρειες για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, που αποτελούν τα “αγκάθια” για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, θα συζητηθούν όταν επιστρέψουν στην Αθήνα τα κλιμάκια του ΔΝΤ και των υπολοίπων δανειστών, την επόμενη εβδομάδα.

Τόνισε: «Έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι για να μετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα πρέπει να καλύπτονται δυο πυλώνες: οι μεταρρυθμίσεις και το χρέος. Βλέπουμε πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις».

Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι αξιόπιστες. Είπε ότι «με την επιστροφή των θεσμών θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες στο φορολογικό και το ασφαλιστικό».

ΠΗΓΗhttp://mignatiou.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s