Ευτυχώς, δεν έμαθαν το μάθημά τους ….. Οι μεθοδεύσεις, η προπαγάνδα και ο διαδικτυακός πόλεμος στην υπόθεση των Σκοπίων (του Δημήτρη Κλούρα)

Του Δημήτρη Κλούρα, δικηγόρου, πρώην Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας.

Ευτυχώς, οι υπηρετούντες το άθλιο εγχώριο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της χώρας έχουν αποδειχθεί ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Φαίνεται, ότι δεν διδάχθηκαν από την περίπτωση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. Όσο πιο πολύ επιχειρούσαν να κατατρομοκρατήσουν τον κόσμο (κλείσιμο τραπεζών, εκφοβιστικές και εκβιαστικές δηλώσεις), τόσο πιο πολύ πείσμωναν τον κόσμο και το τελικό αποτέλεσμα ήταν μεγαλειώδες και συγκλονιστικό (61,31% υπέρ του «ΟΧΙ»). Το ίδιο συμβαίνει και τώρα στην περίπτωση της ονοματοδοσίας του κράτους των Σκοπίων. Ας συνεχίσουν οι δήθεν δημοκράτες της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων του δημάρχου Θεσσαλονίκης και μεγαλοκαναλαρχών, να παρεμποδίζουν τον κόσμο, να λοιδορούν και να συκοφαντούν όσους τυχόν συμμετάσχουν και τελικώς συμμετείχαν στη συγκέντρωση, να παραπληροφορούν και να μην μεταδίδουν τη συγκέντρωση. Χωρίς να το θέλουν συμβάλλουν στη γιγάντωση του φρονήματος του κόσμου. Παθαίνουν αλλεργία στη θέα πολιτών με ελληνικές και όχι κομματικές ή οπαδικές σημαίες, παθαίνουν αλλεργία σε ό,τι ενώνει και δεν διχάζει τον ελληνικό λαό, εν τέλει παθαίνουν αλλεργία σε οτιδήποτε ελληνικό, διότι, όπως έχει αποδειχθεί, άλλο τί αναγράφει η αστυνομική ταυτότητα και άλλο το φρόνημα.

Στα πλαίσια των ψυχολογικών επιχειρήσεων, που διεξάγει το άθλιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της χώρας, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού καί στο συγκεκριμένο ζήτημα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, έχει διαπιστωθεί, για μία ακόμη φορά, το ακόλουθο φαινόμενο:

Τις τελευταίες ημέρες έχουν «ακροβολιστεί» στο διαδίκτυο και «πυροβολούν» οι διάφοροι παρατρεχάμενοι και υποστηρικτές του κατεστημένου και του εθνομηδενισμού (εκούσιοι και ακούσιοι), είτε επωνύμως, είτε ως τρολ, παραπληροφορώντας τον κόσμο, με επίκληση ανιστόρητων και παράλογων ισχυρισμών, στοχεύοντας στην όποια δικαιολογημένη άγνοια μερίδας πολιτών. Παράλληλα, λοιδορούν και συκοφαντούν όσους υποστηρίζουν την ανυποχώρητη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, επιχειρώντας να τους εμφανίσουν ως ακραίους εθνικιστές, ως γραφικούς, ως φασίστες και να τους ταυτίσουν με αυτούς. Ειδικά δε, όταν τους αντιμετωπίζει κάποιος με επιχειρήματα και αδιάσειστα στοιχεία από πρωτογενείς πηγές, τότε καταφεύγουν στις παραπάνω συκοφαντίες, σε χαρακτηρισμούς και στην τακτική της «ταμπέλας» (ό,τι πιο φασιστικό ως μέθοδος) και άλλα τινά. Στο τέλος, όμως, επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα του διαδικτυακού συνομιλητή τους, αναγκάζονται να λακίσουν. Μην τους χαρίζεστε λοιπόν και μην φοβάστε ή ντρέπεστε για την άποψή σας, μην τυχόν σας βάλουν την ταμπέλα του εθνικιστή, του φασίστα, του γραφικού, κλπ. Αυτοί θα πρέπει να ντρέπονται για τις γκεμπελικές – φασιστικές μεθόδους που ακολουθούν (προφανώς δεν αναφέρομαι σε όσους έχουν μεν αντίθετη άποψη, αλλά αγνά κίνητρα και γι’ αυτό συζητούν χωρίς χαρακτηρισμούς και ταμπέλες με τον συνομιλητή τους). Ας πουν φασίστα και ακραίο εθνικιστή τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Ρούντι Ρινάλντι ή τον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο, που προέρχονται από τον χώρο της αριστεράς. Θα γελάνε και οι πέτρες. Δεν το κάνουν, όμως, για να μην αποκαλυφθεί το χονδροειδές των ισχυρισμών και χαρακτηρισμών τους.

Άλλο ο φασισμός και ο ακραίος εθνικισμός, που συμπορεύονται και έχουν ταυτιστεί με τη μισαλλοδοξία, αλλά και τη μισανθρωπία, και άλλο ο πατριωτισμός, που δεν περιέχει τη μισαλλοδοξία, αλλά την αγνή αγάπη για την πατρίδα και τους ανθρώπους της.  Μην τους αφήνετε, λοιπόν, να «αλωνίζουν» στο διαδίκτυο χωρίς την παραμικρή απάντηση. Να τους απαντάτε δηλαδή και μάλιστα με επιχειρήματα, χωρίς χαρακτηρισμούς και ταμπέλες (σ΄ αυτήν την περίπτωση θα παίξετε το παιχνίδι τους) και να αποκαλύπτετε το ρόλο τους. Είναι οι ίδιοι που με λύσσα υποστήριζαν το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 (δεν αναφέρομαι στους απλούς πολίτες, που ενδεχομένως ψήφισαν «ΝΑΙ» από φόβο ή παραπληροφόρηση).

Προσοχή, επίσης, πρέπει να επιδειχθεί από τους πολίτες και ως προς τους επιτήδειους πατριδοκάπηλους, που «υψώνουν σημαίες αντίστασης» στο ζήτημα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, αλλά την ίδια στιγμή, υποστήριζαν και υποστηρίζουν τη λογική των μνημονίων, υποστήριξαν δυναμικά το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 ή δεν αντέδρασαν, όταν ψηφίζονταν τα διάφορα μνημόνια (για τα διάφορα φασιστικά – ναζιστικά μορφώματα, που λατρεύουν και υμνούν τον Χίτλερ και το Μουσολίνι, που αιματοκύλησαν τη χώρα μας και ολόκληρο τον κόσμο, ούτε συζήτηση). Διότι, μέσω των μνημονίων, δεν χάνεται ή κινδυνεύει να χαθεί ένα μόνο τμήμα της Ελλάδας (π.χ. η Μακεδονία), αλλά όλη η Ελλάδα. Αυτοί, λοιπόν, θα πρέπει προηγουμένως να εξηγήσουν τη στάση τους έναντι των μνημονίων (ενεργό στήριξή τους σ’ αυτά και στο «ΝΑΙ» του δημοψηφίσματος ή πλήρης αφωνία – αλαλία και σιωπηρή ανοχή τους ως προς αυτά), όταν δια αυτών παραχωρήθηκε η οικονομική λειτουργία του κράτους, η νομοθετική εξουσία και η περιουσία του Δημοσίου και των πολιτών, δηλαδή παραδόθηκε αμαχητί όλη η χώρα. Θα πρέπει, επίσης, να μας εξηγήσουν, πώς ο ελληνικός στρατός θα μπορέσει να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη, π.χ. της ίδιας της Μακεδονίας, όταν, λόγω των μνημονιακών πολιτικών, δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά στοιχειωδών ανταλλακτικών για τα αεροπλάνα, για τα τεθωρακισμένα οχήματα, για τα πλοία, κλπ, για αγορά πυρομαχικών, αλλά και για τον εν γένει εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κυρίως τον εξ ανατολών γείτονά μας, που διαρκώς εξοπλίζεται με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, επιβουλευόμενος ευθέως την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Προσοχή, λοιπόν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s